Ontdek nieuwe muziekwerelden met muziekverteller Brechtje Roos tijdens luisterspecial Frisse Oren

Muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog Brechtje Roos
Muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog Brechtje Roos
Foto: Eigen foto

Muziekliefhebbers die verlangen naar verdieping en een frisse luisterervaring worden kunnen komen naar de luisterspecial Frisse Oren, gepresenteerd door muziekverteller Brechtje Roos.

Tijdens deze interactieve Luisterspecial worden luisteraars meegenomen op een reis vol muzikale ontdekkingen. In januari is de eerste middag in Zwolle op 8 januari. Aan de hand van uiteenlopende muziekfragmenten krijgt publiek context en luistertips van Brechtje. Muziek gaat nog meer leven, luisteraars ontdekkingen doen en de kracht van klank extra binnenkomt. Johan Sebastian Bach, Miles Davis, André Hazes en Astor Piazzolla; het kan zomaar voorbijkomen bij Frisse Oren. Samen met onontdekte parels!

Bij Brechtje geen wetenschappelijk betoog – al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand – maar een bezielende, associatieve interactieve luisterspecial die binnenkomt. Gloeiende oren en glimmende ogen; dát is wat ervan komt!

Op een hele enthousiaste en eigen manier neemt Brechtje de deelnemers mee op ‘luisterreis’. Zij deelt haar persoonlijke muziekmijmeringen met veel ruimte voor eigen beleving. Brechtje stimuleert luisteraars actief mee te doen. Wat lukt! Mijn complimenten. Luisteraar Musis Arnhem.

Ter plekke kan er door publiek geassocieerd worden op het thema. Wat is de muziek die bij luisteraars voor een frisse start zorgt zo aan het begin van het jaar? Een aantal muziekmijmeringen wordt direct persoonlijk toegelicht door luisteraars en samen beluisterd. Voor de napret krijgt iedereen de luisterlijst van die middag via mail thuisgestuurd, waarna Luisterspecial Frisse Oren aan eigen keukentafel herbeleefd kan worden.

Samen interactief luisteren naar muziek van allerlei smaak doet iets met een mens: Weg uit het brein. Opgetild worden, tot nieuwe ontdekkingen komen en met een helder hoofd verdergaan is het resultaat. Volgens ervaringsdeskundigen en wetenschappers als neuropsycholoog Erik Scherder.

Herken en Ontdek

”Ieder mens luistert anders naar muziek. Ervaringen verschillen, en associaties met muziek ook. Wat vandaag op een bepaalde manier binnenkomt, kan morgen anders binnenkomen. Daarbij heeft de omgeving invloed op je muzikale smaak en bagage. Als je je daar bewust van bent, en je openstelt voor muziek die ergens anders vandaan komt, dan opent dat je begrip voor die andere cultuur, voor een ander mens. Als je Turkse muziek beter begrijpt, dan begrijp je je Turkse buurman ook beter”, zegt Brechtje Roos. Diversiteit, ontdekkingsplezier en avontuur zijn de sleutelwoorden van de Luisterprojecten van Brechtje. Ervaar het allemaal tijdens Luisterspecial Frisse Oren en ga naar huis met een luisterlijst om de magie van de middag opnieuw te beleven.

Brechtje Roos richt zich op de artistieke inhoud van muziek en stelt vragen. (…) Zij associeert met geluidsfragmenten en opent op die manier oren van luisteraars. Misschien wel de ziel. Een presentatie van Brechtje is eerder uitdagend dan beschrijvend en stemt tot nadenken.

Brechtje Roos is in Zwolle op 8 januari om 13.30 uur. Kaarten reserveren is mogelijk tot 6en met 3 januari via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen