Meldpunt goed verhuurderschap in Zwolle

Foto: Pexels

Zwolle heeft inmiddels een meldpunt goed verhuurderschap ingesteld. Sinds 1 januari 2024 is zo’n meldpunt voor klachten over ongewenst verhuurgedrag voor alle gemeenten verplicht.

De verplichting om een meldpunt in te stellen dateert sinds 1 juli 2023, deze wet beschermt woningzoekenden en huurders tegen ongewenst verhuurgedrag van particuliere verhuurders, verhuurbemiddelaars en woningcorporaties, maar ook werkgevers die woningen verzorgen voor buitenlandse werknemers. Zoals een te hoge borg vragen, het rekenen van oneerlijke servicekosten, discrimineren en bedreigen. De wet biedt gemeenten ook meer mogelijkheden om huurders te beschermen tegen misstanden.

De wet verplicht gemeenten om vanaf 1 januari 2024 een gemeentelijk meldpunt te hebben ingericht, waar huurder en anderen klachten over ongewenst verhuurgedrag kunnen doorgeven. Gemeenten kunnen de meldingen gebruiken voor handhaving. Door verhuurders die zich niet houden aan de regels in de Wet goed verhuurderschap aan te schrijven. Naast een waarschuwing kan de gemeente zo nodig een last onder dwangsom of onder bestuursdwang en een bestuurlijke boete inzetten.

Het meldpunt goed verhuurderschap in Zwolle is te vinden via aanvraag-melding-wet-goed-verhuurderschappdf

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen