Prowind en Envitron werken samen aan het lokaal opwekken, opslag en verbruik van zonne-energie

Foto: Solar Transferium

Prowind kiest voor het Energie Management Systeem van Envitron bij het Solar Transferium in Zwolle. Dit systeem in Assendorp verbindt via een ‘carport’ op innovatieve wijze zonnepanelen, het oplaadplein voor elektrische voertuigen en de batterij. De zonne-energie, kan dankzij dit systeem lokaal worden opgewekt, opgeslagen en verbruikt. Dit voorkomt belasting van het al overvolle elektriciteitsnet en zorgt dat de laadpalen altijd te gebruiken zijn. De opgewekte energie zorgt daarnaast voor stroom om het kantoorpand in de zomer te koelen.

“Het aansluiten op het net van het Solar Transferium kan nog wel vijf tot tien jaar duren, terwijl er nú veel vraag is naar duurzame energie. Dit project laat zien dat het anders moet én kan dankzij het toepassen van slim energie management. Dankzij het systeem van Envitron kunnen onze klanten hun duurzame ambities realiseren, zonder dat ze zich zorgenhoeven te maken over netcongestie”, aldus Prowind Directeur Thijs Afman.

Smart Energy Hub

Het Solar Transferium zorgt voor zowel de energievoorziening van het gebouw als voor het opladen van elektrische voertuigen. In deze zogenaamde ‘Smart Energy Hub’ slaat de aangesloten batterij de opgewekte zonne-energie op die niet wordt verbruikt. Dit voorkomt verspilling van kostbare duurzame energie. Het Solar Transferium laat zien hoe een probleem als netcongestie met slimme technologie van Envitron kan worden opgelost en op een duurzame manier rendement kan opleveren.

“Het Solar Transferium sprak ons direct aan vanwege het innovatieve karakter en de maatschappelijke impact. In dit project komt onze technologie volledig tot zijn recht. Decomplexiteit van de benodigde sturing van alle elementen vraagt om een Energie Management Systeem die de apparatuur achter de hoofdmeter meet, regelt en zorgt voor extra ruimte op de aansluiting. Samen met het Prowind team werken we aan een passend systeem dat ervoor zorgt dat de lokaal opgewekte energie zo optimaal mogelijk kan worden gebruikt,” vertelt Rein Schuil, Commercieel Directeur van Envitron.

Het Solar Transferium een belangrijke schakel in een toekomstig sterk en betrouwbaar energiesysteem waarin elektriciteit een steeds grotere rol gaat spelen. Het Transferium is een duurzame, betrouwbare en betaalbare oplossing die de energietransitie een stap verder gaat helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen