Hessiëlle Kerkhoff en Laurent de Vries schrijven boek Mijn baas draagt ook een onderbroek

Foto: Eigen foto

Het inhuren van personeel in de zorgsector zorgt voor rode cijfers. De focus om goedkoper te werken leidt dus tot hogere kosten. Het vraagt om een nieuwe blik, om het denkpatroon te doorbreken. Een richting waarbij waarden een rol mogen spelen. Dinsdagavond is de boekpresentatie van bestuursvoorzitter Laurent de Vries en de Zwolse organisatiecoach Hessiëlle Kerkhoff van Mijn baas draagt ook een onderbroek.

Managementgoeroes en trainingsbureau ’s richting zich al decennialang op het versterken van leiders en hun leiderschap. De Vries en Kerkhoff zochten een ander perspectief. Er zijn meer medewerkers dan leiders. Dus de aandacht mag op het perspectief voor medewerkers om dromen te realiseren.

In hun boek ‘Mijn baas draagt ook een onderbroek’ komen bestuursvoorzitter Laurent de Vries en organisatiecoach Hessiëlle Kerkhoff met alternatieven

In een briefwisseling zoeken de auteurs naar manieren om beweging op gang te brengen in organisaties. Groei, gericht op ruimte voor betrokken vakmanschap. Ze zijn zich bewust van bestaande hiërarchische structuren. Oplossingsrichtingen worden gezocht bij filosofen, onderzoekers en psychologen.

Zelfreflectie en zelfspot worden ingezet om hun eigen blinde vlekken te ontmaskeren. ‘Mijn baas draagt ook een onderbroek’ is een uitnodiging om hetzelfde te doen. Daarmee verleggen De Vries en Kerkhoff de focus van controle naar verbinden, van macht naar discipline en van ego naar eco.

  • Auteurs Laurent de Vries, bestuursvoorzitter Summa college en Hessiëlle Kerkhoff, organisatiecoach, geven een intieme inkijk in hun zoektocht die leidt langs thema’s zoals leiderschap en organisatieontwikkeling door professionals. Hoe kun je als bestuurder je vak blijven uitoefenen voorbij alle regels en wetten en verbinding houden met de bedoeling van je organisatie. Ze hebben deze thema’s op een speelse filosofische manier uitgediept. Het ecosysteem en niet het egosysteem is daarbij leidend.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen