La Sqala brengt ietsje Noord-Afrika naar Zwolle

Sifdin, de chefkok van La Sqala
Sifdin, de chefkok van La Sqala
Foto: La Sqala

La Sqala is in juni in Zwolle aan de Nieuwe Markt neergestreken met cuisine uit de Middellandse zee, maar met name uit Noord-Afrika. Kok Sifdin en zijn Frans-Marokkaanse vrouw Lamya zorgen voor het eten samen met de Afrikaanse mama’s die zorgen voor de inspiratie van gerechten.

Op de gevarieerde menukaart met verschillende tapas gerechten uit Spanje en Marokko. Sifdin: “Of je nou vegetariër, veganist of een ouderwetse carnivoor bent: bij La Sqala is er ruimte voor iedereen om onze heerlijke gerechten te komen proeven.” De menukaart van La Sqala bestaat uit gevarieerde, wereldse gerechten waar men trots op zijn. Veel van deze gerechten zijn al vegetarisch of zelfs veganistisch, en binnenkort zelfs allemaal. La Sqala houdt graag rekening met het milieu en dierenwelzijn. Op de spannende menukaart staan vegetarische gerechten die ook bijzonder kunnen zijn. Genieten kan van diverse gerechten zoals Couscous, zaalouk, olijven, kemia, Tchouktouka, Kebab magdor en tajine.

La Sqala werk alleen met hoogwaardige ingrediënten en samen met de leveranciers wordt er alles aan gedaan om aan hoge eisen te voldoen. ”Het zijn deze streng geselecteerde ingrediënten die het verschil maken en waarmee we  een gevarieerde menukaart en recepten kunnen aanbieden, waar we trots op zijn” zegt Sefdin.

La Sqala is zich zeer bewust van de duurzame ontwikkeling en ecologische impact van het eten. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van recycling en de duurzame inkoop en zet zich in om de plastic voetafdruk te verkleinen.

Nieuwe inzichten

Sifdin is een horecadier pur sang en werkt zijn hele leven in de horeca.  Van jongs af werkt en runt hij restaurants en verliet Nederland om een rondreis langs de Middellandse zee te maken. In Frankrijk, Spanje en Marokko leerde hij mensen kennen, kwam in contact met de culturen en deed veel ervaringen op. Met nieuwe inzicht kwam hij terug in Zwolle wat het idee werd voor La Sqala. In Marokko had hij eerder al een restaurant in Oujda en leerde daar heel veel over de Marokkaanse keuken en dat wil hij ook de Zwollenaar leren eten.

Workshops

Naast het verzorgen van het eten geeft Sifdin ook workshops. En er is veel interesse voor de Marokkaanse keuken. ”Mensen willen ook zelf maken wat ze hier hebben gegeten”, maar alle geheimen vertelt hij niet. Die zijn van de Afrikaanse mama’s. Het zijn de leermeesters van het restaurant en zij staan aan de basis van nagenoeg alle gerechten bij La Sqala.

La Sqala is te vinden aan de Grote Markt 8 in Zwolle en is op maandag en dinsdag gesloten. De overige dagen is het restaurant geopend van 17.00 uur tot 22.00 uur.
Online bestellen kan ook via bestellen la Sqala

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen