Eerste Zwolse visrestaurant Salty Seafood Bar geopend

Ayşen Bilal en Chef-kok Nino Willems van Salty Seafood Bar
Ayşen Bilal en Chef-kok Nino Willems van Salty Seafood Bar
Foto: Pieter d’Hoop

Na maanden van voorbereiding opende het eerste Zwolse visrestaurant Salty Seafood Bar haar deuren. Het karakteristieke pand aan de Grote Markt onderging een grondige verbouwing en biedt plaats aan vierentwintig gasten in een sfeervolle setting. Chef-kok Nino Willems is het creatieve brein in de keuken en Ayşen Bilal zorgt voor een gastvrije ontvangst en bediening.

Salty Seafood werkt voornamelijk met duurzaam gevangen vis, dankzij een unieke samenwerking met de eerste Nederlandse duurzame kotter. Bilal en Willems zijn geen onbekenden in de Zwolse horeca. Willems kookt al 15 jaar op topniveau, waarvan de laatste zeven jaar als sous-chef bij De Librije. Bilal werkte voorheen als gastvrouw bij De Librije en Poppe.

Willems groeide op aan de Zeeuwse kust, waar de liefde ontstond voor alles dat uit zee komt. Na een ontmoeting met Urker visser Hendrik Kramer, eigenaar van de eerste duurzame kotter in Nederland, ontstaat het idee voor een eigen visrestaurant.

Duurzaam gevangen vis

De Urker kotter zorgt wekelijks voor rechtstreekse aanvoer van verse vis. Welke vis dat is, is wekelijks een verrassing. De Urker kotter is niet alleen duurzaam op het gebied van energiegebruik maar vermindert de bijvangst ook drastisch dankzij moderne technologie.

Creativiteit

Willems kookt dagelijks een drie-, vier- of vijfgangen menu en Bilal zorgt voor passende wijnen. “Elke week bekijk ik hoe het menu eruit gaat zien op basis van de vis die ik geleverd krijg. Zo kan ik mijn creativiteit goed kwijt én mijn liefde voor patisserie. Gasten die speciale wensen hebben voor een bepaald soort vis of bereidingswijze, daar denk ik graag in mee. Als ze dat tijdig laten weten, is er heel veel mogelijk.”

Lunchkaart

“We zijn enorm blij dat we in oktober versterking krijgen van twee koks. Dat betekent dat we vanaf 1 november ook open gaan voor lunch. Op de lunchkaart komen zeker de Salty-classics als fish and chips en de Salty visburger. Maar ook nieuwe gerechten als een burger van langoustines en vispasta”, zeggen Willems en Bilal.

Salty Seafood Bar is te vinden aan de Grote Markt 3 en is voorlopig geopend voor diner van woensdag tot en met zondag van 17.00-22.00 uur. Vanaf 1 november geopend van 12.00-22.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen