Verkeershinder vernieuwen fietsstroken Hortensiastraat, Kop van Assendorp en IJsselallee

Foto: Google Maps

De fietsstroken langs de Hortensiastraat krijgen op 5 maart nieuw asfalt. Tussen 07.00 uur en 17.00 uur worden deze hersteld. Ook is er verkeershinder in Assendorp en op de IJsselallee.

Het kon niet langer wachten om de fietsstroken van nieuw asfalt te voorzien, dit vanwege de verkeersveiligheid. Door de werkzaamheden ontstaat flinke verkeershinder en moet rekening worden gehouden met een flinke vertraging. Dit is onder meer hinderlijk voor het verkeer dat rond de Kop van Assendorp richting IJsselalle rijdt.

De kwaliteit van het asfalt op de fietsstroken van de Hortensiastraat gaat snel achteruit. Voor de veiligheid van fietsers is het belangrijk om dit snel te herstellen. Verkeer richting Hanzeland wordt geadviseerd om te rijden via de Marsweg, Ittersumallee en de IJsselallee. Fietsers vanaf de Hortensiatunnel kunnen omfietsen via de Deventerstraatweg, Groeneweg, de Leliestraat en andersom. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden en tekstwagens zullen de adviesroute aangeven in de omgeving van de werkzaamheden.

Meerdere afsluitingen tegelijk in Assendorp

Tegelijk met de herstelwerkzaamheden wordt er gewerkt aan de Kop van Assendorp. Er zijn meerdere wegen tegelijk afgesloten in Assendorp en dat gaan Zwollenaren op 5 maart merken. Met de herstelwerkzaamheden aan de Hortensiastraat kan in verband met de veiligheid  niet gewacht worden totdat de Kop van Assendorp klaar is of een andere fase ingaat. De aannemer probeert de werkzaamheden aan de Hortensiastraat in één dag af te ronden.

Herstelwerkzaamheden IJsselallee

Op dinsdag 5 maart tussen 10.00 uur en 14.00 uur wordt op de IJsselallee ter hoogte van het BP-tankstation ook asfalt hersteld. Eén rijstrook is dan tijdelijk afgesloten. Verkeer kan gebruikmaken van de weg maar moet rekening houden met enige vertraging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen