Sparta Zwolle kraait victorie in Victorium en wint in degradatiestrijd met Ritola

Sparta Zwolle won zaterdag in het Victorium van Ritola, 19-13. Een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Een goede stap in de juiste richting, maar Sparta is er nog niet.

Het was al lang geleden dat Sparta punten pakte in de Overgangsklasse B, maar zaterdag was het dan eindelijk zo ver. In een echte do-or-die wedstrijd tegen lotgenoot Ritola uit Zuidlaren ging Sparta er met de overwinning vandoor. Na een gelijk opgaande eerste helft breidde Sparta de voorsprong voor rust uit naar 11-8. Een zeer dominante fase van de Zwollenaren zorgde voor een gigantisch verschil en een 18-9 voorsprong. Daarna werd wel duidelijk waarom Sparta onderaan de ranglijst staat, ruim 10 minuten werd er niet gescoord tot Rick den Otter uiteindelijk de 19-13 maakte. Met deze overwinning komt Sparta in punten gelijk met Ritola, een beter onderling resultaat zorgt ervoor dat Sparta voorlopig boven de degradatiestreep staat. Volgende week gaat Sparta verder met haar strijd tegen degradatie op bezoek bij Dindoa in Ermelo.