Sta-vakken blijven leeg bij de seizoensopener van PEC Zwolle tegen Sparta

Foto: Google Maps

PEC Zwolle is door de KNVB hard gestraft voor het afsteken van vuurwerk (fakkels) bij de opkomst van de spelers tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC op vrijdag 12 mei. Bij de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, PEC Zwolle tegen Sparta Rotterdam, mogen seizoenkaarthouders voor de stavakken 2,3 en 4 op de noordtribune (Marten Eibrink tribune) niet het stadion.  Seizoenkaarten voor de sta-vakken worden voor deze wedstrijd geblokkeerd. De betreffende vakken moeten tijdens de wedstrijd ook leeg blijven.

Deze sanctie wordt opgelegd omdat PEC Zwolle op de zogeheten ‘strafkaart’ van de KNVB aantekeningen had staan van eerdere wedstrijden in de afgelopen twee seizoenen met een voorwaardelijke straf.

De opgelegde straf voelt als een zeer zware sanctie. ”Wij doen als club meer dan ons best om wanordelijkheden tegen te gaan. In het kader van toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal, zijn wij van mening dat stadions een plek moeten zijn waar iedereen zich veilig voelt, maar ook een plek waar sfeer en beleving een onderdeel zijn van de voetbalcultuur. Daar zijn we dan ook over in gesprek gegaan met de KNVB. Te meer ook omdat de KNVB voornemens is een pilot te starten met als doel om te onderzoeken of vuurwerkregulatie mogelijk is in stadions. Dat deze sanctie samenvalt met dit initiatief vinden wij als club opmerkelijk”, zegt een woordvoerder van PEC Zwolle.

”Als club hebben we verweer gevoerd tegen bovenstaande collectieve straf, en is er ook nog voorgesteld alleen de groep supporters uit te sluiten die zich inmiddels bij de club gemeld hebben om hun verantwoordelijkheid te nemen voor de sfeeractie. Hier wilde de aanklager van de KNVB niet in meebewegen. Een gemiste kans wat ons betreft. Wij betreuren het ten zeerste dat hierdoor toch weer collectief gestraft wordt, en wij zijn er ook van overtuigd dat dergelijke collectieve straffen eerdere een averechtse werking hebben in het versterken van de samenwerking op vele vlakken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen