Nayomi Buikema komt naar PEC Zwolle en Imre van der Vegt tekent bij

Nayomi Buikema
Nayomi Buikema
Foto: PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen contracteert Nayomi Buikema van sc Heerenveen als nieuwe speelster. Imre van der Vegt heeft haar contract bij PEC Zwolle verlengd.

De 19-jarige Buikema komt van sc Heerenveen naar Zwolle en tekent voor twee seizoenen. Ze maakte indruk in de Azerion Eredivisie op manager Mariska Kogelman. Volgens haar past Buikema als middenvelder prima bij de selectie. ”Ze is een op en top topsporter en past perfect binnen de clubcultuur. Ze is een uitstekende spelverdeelster, is vaardig en is daarmee van toegevoegde waarde.” Voor Buikema is het een mooie stap in haar carriere. ”Ik ben heel enthousiast na de gesprekken die ik hier gevoerd heb en heb nu al zin in het nieuwe seizoen.”

Eerder al werd bekend dat Imre van der Vegt bijtekent in Zwolle. Sinds drie jaar speelt ze voor PEC Zwolle en mag zich rekenen tot de meer ervaren spelers van Olivier Amelink. Ze ligt vast tot 2024. Marisk Kogelman is blij met de verlenging van Van der Vegt. ”Dit seizoen heeft ze laten zien dat ze na haar comeback heeft laten zien dat ze een belangrijke speler voor ons is.” Imre van der Vegt zegt: ”Het is fijn dat ik ook volgend seizoen het shirt van PEC Zwolle draag. Ik ben blij dat ik deze tweede seizoenshelft weer binnen de lijnen actief ben en ben vastberaden om van waarde te blijven voor ons team en de stijgende lijn die we met elkaar te pakken hebben volgend seizoen door te trekken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen