Stadshagen zaterdag weer in het teken van triathlon

Supersonische fietsen zijn te zien bij de triathlon
Supersonische fietsen zijn te zien bij de triathlon
Foto: Piqsels

De 11e Triathlon Zwolle gaat zaterdagmorgen weer van start.  Al elf jaar is Stadshagen de ‘gastheer’ van de triathlon, met start en finish bij het strandhuis Milligers.

De Zwolse triathlon kent diverse onderdelen met een start van deelnemers van de Vogellanden, de 1/8e en kwarttriathlon en nieuw dit jaar de 038-estafette. Er wordt dit jaar een half uurtje eerder gestart dan voorgaande jaren. Om half 10 starten de atleten van de Vogellanden, om 10.00 is de eerste start van de 1/8e triathlon. In de middag staan de atleten aan de kwarttriathlon aan de start.

Triathlon Zwolle heeft dit jaar geluisterd naar de grote wens van een eigen startserie voor de estafettes. Daarbij strijden teams tegen elkaar. In voorgaande jaren was deze wedstrijd ‘verstopt’ in de 1/8e en kwart triathlon. Nu hebben de teams een eigen wedstrijd waarbij het winnende team dus geschiedenis om als eerste team de Zwolse triathlon te winnen. Er staan bijna veertig teams aan de start over een afstand van 1 kilometer zwemmen, zo’n  32 kilometer fietsen en ruim vijf kilometer hardlopen, een afstand van 38 kilometer. De 1/8e triathlon heeft de traditionele afstand van 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De kwarttriathlon kent de dubbele afstanden.

Het vernieuwde fietsparkoers van 2021, dit parkoers is ontwikkeld na de coronacrisis, is gehandhaafd. De fietsers gaan vanuit Zwolle richting Hasselt en dan een extra ronde via Mastenbroek. De kwart fietst een ronde, de kwart twee keer en de estafetteteams doen anderhalve ronde. Het hardlopen is dit jaar rondom de Milligerplas. Vanuit het centrale punt, strandhuis Milligers, zijn de wedstrijden prima te volgen. Ook rondom het fietsparkoers of het looprondje is voldoende plek voor het publiek.

De wegen tussen Zwolle en Hasselt en vanaf Stadshagen naar Mastenbroek zijn afgesloten voor het verkeer. Om de veiligheid van de fietsers te garanderen is dit noodzakelijk. Wie dus vanuit Zwolle naar Hasselt wil moet omrijden.

Triathlon is een zeer publieksvriendelijke sport. Wie wil kan overal op het parkoers kijken. Publiek is dan ook weer van harte welkom. Vorig jaar moest de triathlon publieksluw worden gehouden in verband met de coronamaatregelen. Wie wil kijken naar de triathlon of kennis wil maken met de sport is van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur om de laatste atleten aan te moedigen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen