Vince van der Pal, Sven Klink en Yanieck Weijland scoren ook op slotdag NK Zwemmen

Vince van der Pal straalt
Foto: Debby Boxum

Op de vierde en laatste dag van het Nederlands Kampioenschap zwemmen voor jeugd en senioren hebben de zwemmers Vince van der Pal, Sven Klink en Yanieck Weijland weer uitmuntende prestaties neergezet.

Vince van der Pal uit Zwolle was op de 100m vrije slag andermaal een klasse apart in de jeugdcategorie. Met een ijzersterke terugbaan wist de zwemmer van Swol 1894 de klok te stoppen
op 50,76. Een halve seconde sneller dan zijn vorige toptijd, maar nog belangrijker was dit tot op de honderdste precies genoeg voor een EK limiet voor de jeugd in Otopeni. Een voorstadje van Boekarest in Roemenië. In de A-finale wist Van der Pal zich niet nog eens te verbeteren. Het zwemmen was beter, maar enkele kleine foutjes kostte hem een scherpere tijd. De 51,00 was goed voor de achtste plaats.

Yanieck Weijland was de snelste met 2:07,94 was het een gouden medaille met een zilveren randje zoals de zwemmer uit Kampen het zelf omschreef. Weijland maakte zelf wat foutjes, maar de concurrentie maakte er meer. Zwollenaar Sven Klink tikte vijfde aan in 2:11,52. In de finales wisten de beide mannen opzienbarende prestaties te leveren. Weijland knokte zich in 2:08,06 naar het brons bij de senioren, terwijl Klink de B-finale overtuigend won in 2:09,94. Voor het eerst in zijn leven onder de 2:10. Op de 100 meter vrije slag dook hij ook nog eens voor het eerst onder de 54 seconden en zette een tijd van 53,97 voor het eerst onder die 54 seconden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen