Vince van der Pal zwemt naar EJK limiet

Vince van der Pal straalt
Foto: Debby Boxum

Op de derde dag van het NK zwemmen voor jeugd en senioren te Amersfoort is Zwollenaar Vince van der Pal erin geslaagd om de EJK limiet op de 50m vrije slag te bemachtigen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot.

Van der Pal, zwemmer van Swol 1894, had in december al aan de richttijd voldaan, maar dat was geen officieel kwalificatiemoment. Met de spanning er vol op snelde Van der Pal in de
jeugdfinale weliswaar naar het goud, maar de 23,48 was niet genoeg om de limiet van 23,34 ook officieel te bemachtigen. In de B-finale lukte het Van der Pal net wel. Wederom wat te gehaast
zwemmend tikte de Zwollenaar aan in een bevrijdende 23,29.

Sven Klink wist op de 200m rugslag met 2:11,31 het brons te veroveren. In de finale wist Klink die tijd nog eens te evenaren, waardoor er ook een vierde plaats achter de zwemmer van Swol 1894 zijn naam prijkte.

Fay Boxum. De jongste telg van de Boxum familie mocht van start op de 800m vrije slag bij de meisjes junioren, die tussen het ochtend- en middagprogramma van de senioren werd gezwommen. Boxum begon erg sterk aan de race, maar moest na zo’n 500m de sterk zwemmende Robin Moot van het organiserende zpc Amersfoort voor laten gaan. Het zilver werd vervolgens met verve verdedigt. De 10:02,31 was goed voor het zilver voor de zwemster van Swol 1894.

Zilver was er ook voor Yanieck Weijland. De zwemmer uit Kampen moest in een bloedstollende eindsprint nipt het onderspit delven tegen clubgenoot Efe Ongoren uit Den Haag.
Twee hele matige keerpunten deden de verder prima zwemmende Weijland de das om. De 8:30,32 kon de 17 jarige scholier van het CSE in Zwolle dan ook niet bekoren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen