Na twee dagen zwemmen is er edelmetaal voor Vince van der Pal en Sven Klink tijdens NK Amersfoort

Vince van der Pal, Jay de Vries en Domingo Kuipers op de 100m rugslag
Foto: Debby Bpxum

Na twee dagen zwemmen heeft Zwollenaar Vince van der Pal weer edelmetaal opgedoken uit het zwembad. Dit keer tijdens het NK zwemmen in Amersfoort. In zijn kielzog zwom ook Sven Klink naar een zilveren medaille.

Vince van der Pal veroverde zijn eerste gouden medaille op de 200 meter vrije slag. De Swol 1894 zwemmer deed dit in een bloedstollende race. In de laatste meters maakte van der Pal het verschil door met zijn uitschuifarm net eerder aan te tikken dan Luuk van Rooij van PSV. De 1:53,43 voor Van der Pal betekende een forse verbetering van zijn persoonlijke toptijd van anderhalve seconde. Op de 50m rugslag wist Van der Pal met een snelle 27,26 vervolgens ook nog een zilveren medaille te veroveren.

Op de 100 meter rugslag was Vince van der Pal zijn trainingsmaat Domingo Kuipers te snel af. Hij verbeterde zijn PR met bijna een seconde tot 58.63 en deed dit in de finale nog een keer en kwam tot 57.52, wat genoeg was voor een zesde plaats.

Sven Klink uit Zwolle wist met 4:14,55 de B-finale te behalen op de 400m vrije slag. In die finale liet Klink zien ook verschrikkelijk hard te kunnen openen. Na een ijzersterke 57,2 en 2:00,3 na resp 100 en 200 meter stond de klok uiteindelijk stil op 4:09,15. Nog niet helemaal de tijd waarop de zwemmer van Swol 1894 zijn zinnen had gezet, maar wel een nummer met perspectief voor de pas 17 jarige zwemmer.

Yanieck Weijland uit Kampen wist op de 400m wisselslag met overmacht het goud te pakken. De tijd van 4:29,76 was goed voor een kampioenschapsrecord én, nog belangrijker,
een limiet voor de Europese jeugdkampioenschappen over vier weken in Roemenië. Op het podium werd Weijland vergezeld door trainingsmaat Sven Klink die met 4:39,45 het zilver pakte. In de finale van de 400 meter wisselslag wist Weijland met 4:29,79 ook het zilver te veroveren, terwijl Klink nu in een fors persoonlijk record net te kort kwam voor het brons. De 4:36,73
was een mooie opsteker.

Sven Klink, Yanieck Weijland en David Groenewegen

 

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen