Mr. PEC Zwolle Diederik Boer verlengt contract met nog eens drie seizoenen

Hand in hand... Diederik Boer bevestigt zijn contract met en ferme handdruk aan Marcel Boudesteyn
Foto: PEC Zwolle

Keeperstrainer Diederik Boer blijft nog eens drie seizoenen bij PEC Zwolle. De 41-jarige trainer blijft tot de zomer van 2025. Als doelman stond Boer, verdeeld over twee periodes 334 keer, onder de lat bij PEC Zwolle.

Na zijn profloopbaan te hebben beëindigd begon de Emmeloorder als keeperstrainer van de PEC Zwolle Voetbalacademie om sinds vorig seizoen de doelmannen van de eerste selectie onder zijn hoede te nemen. Dat verliep voor trainer en club buitengewoon goed waardoor de samenwerking met drie seizoenen wordt verlengd.

”Ik heb het bij PEC Zwolle enorm naar mijn zin. Het vak van keeperstrainer heb ik mij de voorbije seizoenen, eerst bij de jeugd en later bij de eerste selectie, goed eigen kunnen maken”, zegt Diederik Boer over zijn verlengde contract. ”Het afgelopen seizoen is mij heel goed bevallen. Ik werk bij PEC Zwolle met enthousiaste, leergierige keepers die elke dag het streven hebben om beter te trainen dan de dag ervoor. Als team worden zij beter en daar probeer ik met mijn ervaring als keeper in het betaald voetbal mijn steentje aan bij te dragen.”

”Het is altijd goed om clubmensen te behouden en zeker Diederik”, reageert technisch directeur Marcel Boudesteyn. ”Niet alleen bij PEC Zwolle, maar ook bij Ajax heeft hij enorm veel ervaring opgedaan. Dat zie je gewoon terug op het veld. De keepers met wie hij afgelopen seizoen heeft gewerkt zijn ook blij met een trainer als Diederik. Hij weet de lat voor hen iedere keer weer hoger te leggen en hen daarmee beter te maken. Het is dus niet meer dan logisch dat we met Diederik door willen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen