Jordy Tutuarima nieuwe aanwinst voor PEC Zwolle

Een warm welkom van Marcel Boudesteyn voor Jordy Tutuarima
Foto: PEC Zwolle

De 29-jarige Jordy Tutuarima komt transfervrij over van het Griekse Apollon Smyrnis. De linkervleugelverdediger speelde vorig seizoen op het hoogste Griekse niveau.

Tutuarima doorliep de jeugdopleiding van N.E.C. Nijmegen. In het seizoen 2012/2013 maakte hij voor die club ook zijn debuut in de Eredivisie. Verreweg de meeste wedstrijden speelde hij echter voor De Graafschap (134). Na vier seizoenen op De Vijverberg, vertrok Tutuarima vorig jaar naar Griekenland, maar na één jaar keert de speler nu transfervrij terug in Nederland.

Jordy Tutuarima: ”De interesse van PEC Zwolle was vanaf moment één heel serieus en concreet. De trainer heeft een heel duidelijk plan met me en daarin kon ik mij goed vinden. Daarnaast spreekt de ambitie van PEC Zwolle me ook aan. De club heeft vorig seizoen onder de huidige trainer laten zien altijd attractief voetbal te willen spelen. Die stijl past ook heel goed bij mij, waardoor de keuze snel gemaakt was.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert enthousiast op de nieuwe aanwinst: ”Ik ben heel blij dat Jordy, ondanks de interesse van meerdere clubs, voor ons heeft gekozen. Jordy is een ervaren speler, weet wat er van hem gevraagd wordt en is topfit. We zien in hem een echte wingback. In dat opzicht past hij dus helemaal in ons profiel en wens ik hem veel succes komend seizoen!”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen