Verloren zoon Lennart Thy terug bij PEC Zwolle

Een stralende Lennart Thy keert terug bij PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

Publiekslieveling Lennart Thy keert weer terug bij PEC Zwolle. Hij speelde eerder anderhalf seizoen bij de club en scoorde 17 keer in 43 wedstrijden. De 30-jarige spits komt transfervrij over van Sparta.

Thy tekent bij PEC Zwolle, onder voorbehoud van de medische keuring, een contract tot medio 2025. In 2020 vertrok Thy naar Sparta in Rotterdam en komt nu weer terug. Voor PEC Zwolle stond hij onder meer onder contract bij Werder Bremen, FC St. Pauli, VVV-Venlo en het Turkse Erzurumspor.

”Het voelt vertrouwd om weer in Zwolle terug te keren,”, zegt thy. ”Zowel als voetballer en als mens heb ik hier een fijne tijd gehad en die draad pak ik nu weer op. Het plan van de club spreekt me daarbij enorm aan. Met de speelwijze van de trainer, de spelersgroep die er nu al staat en de supporters gaan we alles geven voor een mooi seizoen en een directe terugkeer naar de Eredivisie.”

”Met Lennart halen we een ervaren goalgetter binnen”, is de mening van technisch directeur Marcel Boudesteyn. ”Hij is een speler die altijd en overal zijn doelpunten maakt. Hij kent de club en gaat ons met zijn kwaliteiten verder helpen. Het voelt daarbij goed om de belangrijke spitspositie nu verder invulling te geven. Ook aangezien we als doel stellen om het grootste gedeelte van de selectie compleet te hebben als de voorbereiding over twee weken begint.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen