Weer goud voor Yanieck Weijland en brons voor Vince van der Pal bij de Basler swimcup

Domingo Kuipers en Alois Gargulak (brons) flankeren de gouden Yanieck Weijland
Foto: Merel Schravendijk

Op de tweede dag van zwemwedstrijden in het Zwitserse Basel om de Internationaler Basler Cup heeft Yanieck Weijland uit Kampen verrassend de 200 meter wisselslag gewonnen. Zwollenaar Vince van der Pal pakte brons op de 100 meter vrije slag.

Yaniekc Weijland heeft de smaak te pakken. Vrijdag zwom hij al naar goud op de 400 meter wisselslag. Zaterdag moest de Kampenaar op de 200 meter wisselslag het duel aangaan met zijn trainingsmaat Domingo Kuipers uit Workum. Doorgaans is Weijland wat sneller op de 400 meter wisselslag en Kuipers op de 200 meter. Ditmaal trok Weijland aan het langste eind. De beide kemphanen maakten er in het buitenbad van Basel een spannende race van. Met 2:09,25 had Kuipers zich overtuigend als eerste voor de finale gekwalificeerd en slaagde erin om in de finale exact dezelfde tijd op de klok tevoren, terwijl Weijland met 2:08,02 beduidend sneller was dan de 2:09,57 in de series. Op de 200 meter schoolslag wist Weijland met 2:20,70 een persoonlijke besttijd te realiseren wat goed was voor een derde plaats.

Zwollenaar Vince van der Pal wist op de 100 meter vrije slag met 51,70 de finale als tweede te bereiken. Ook zijn finale was bijna een kopie van de serie tijd getuige de 51,73. Uiteindelijk bleek dit eveneens goed voor een derde plaats voor de Swol 1894 zwemmer. Zowel Van der Pal (vrije slag split 51,46) ) als Kuipers (vlinderslagsplit 57,36) maakten deel uit van de Nederlandse ploeg op de 4 keer 100 meter wisselslag die op ruime afstand het goud wisten te veroveren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen