Roeland ten Berge verruilt de pompeblêden van sc Heerenveen voor het blauwwit van PEC Zwolle

Roeland ten Berge, de nieuwe trainer bij PEC Zwolle
Roeland ten Berge, de nieuwe trainer bij PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

Raaltenaar Roeland ten Berge gaat van Heerenveen naar PEC Zwolle. De 45-jarige vrouwentrainer volgt Joran Pot op die na dit seizoen naar FC Twente verhuist.

Ten Berge was vijf jaar actief bij Heerenveen en was daarvoor trainer in het amateurvoetbal. Onder meer bij DVS ’33, Excelsior ’31 en Berkum. In 2017 volgde de overstap naar Heerenveen. Ten Berge stond vrijdagavond nog met die club tegenover PEC Zwolle, zoals hij dat de voorgaande seizoenen vaker stond. Naast zijn vak als trainer is Ten Berge ook al twintig jaar werkzaam voor de KNVB waarvan sinds drie jaar als UEFA A docent. Hij tekent voor één jaar bij PEC Zwolle.

Roeland ten Berge zegt over zijn transfer naar Zwolle: ”Voor mij was het na vijf jaar tijd voor iets nieuws. De interesse van PEC Zwolle kwam dan ook op een mooi moment in mijn trainersloopbaan. De visie die de club heeft spreekt mij bijzonder aan. PEC Zwolle staat in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen namelijk bekend als een team dat jaar in jaar uit met eigen opgeleide speelsters aan de aftrap wil staan en attractief voetbal speelt met een hele duidelijke opvatting. Daar plukt de club sinds een paar seizoenen al de vruchten van. Kijk alleen al eens naar het aantal speelsters dat de voorbije periode in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje speelde. In al deze teams is de club flink vertegenwoordigd, een teken dat er op dat vlak de afgelopen jaren iets moois is neergezet. Aan mij de taak om de doorontwikkeling van deze talenten vorm te geven en hen uiteindelijk in het eerste elftal in te passen.”

Operationeel manager van PEC Zwolle, Mariska Kogelman, over de nieuwe trainer: ”Roeland past in het geschetste profiel van PEC Zwolle-trainer. Hij heeft de nodige ervaring als trainer in zowel de Pure Energie Eredivisie als het amateurvoetbal en weet dus wat er van hem gevraagd wordt. Daarnaast past zijn visie op voetbal bij de onze. Ook bij Heerenveen heeft hij in de vijf jaar dat hij daar werkte talenten ingepast in het eerste elftal. Speelsters die vaak stuk voor stuk hogerop zijn gekomen. Hij maakt speelsters beter en staat daarnaast voor attractief en aanvallend voetbal. Ik ben dan ook heel blij dat we samen tot een overeenkomst zijn gekomen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen