Mees de Wit vertrekt naar AZ

Vleugelverdediger Mees de Wit vertrekt deze zomer naar AZ
Vleugelverdediger Mees de Wit vertrekt deze zomer naar AZ
Foto: PEC Zwolle

Vleugelverdediger Mees de Wit vertrekt na een jaar weer bij PEC Zwolle. Hij wordt overgenomen dor AZ. De Wit had nog een contract in Zwolle tot de zomer van 2023 met nog een enkelzijdige optie van nog een jaar.

In de zomer van 2021 pikte technisch manager Mike Willems De Wit op bij Sporting Portugal, waar hij, die zijn jeugdopleiding bij Ajax genoot, in het tweede elftal speelde. In Zwolle was De Wit eerst onder Art Langeler en later onder Dick Schreuder vaste basisklant. Een handbreuk zorgde ervoor dat De Wit in de eerste seizoenshelft wekenlang aan de kant stond, maar terug op het veld bewees hijdirect weer zijn waarde. In 23 competitiewedstrijden kwam de creatieve vleugelspeler tot vier doelpunten. Twee daarvan maakte hij eind oktober tegen zijn nieuwe werkgever AZ.

Mees de Wit: ”Ik ben PEC dankbaar voor de kans die mij is gegeven. Hier heb ik mijn debuut in de Eredivisie gemaakt en heb ik me in een jaar tijd goed kunnen ontwikkelen. De overstap naar AZ zie ik als een beloning daarvoor, maar laat duidelijk zijn dat ik samen met mijn teamgenoten de komende weken maar één doel heb; handhaving. Mijn tijd in Zwolle wil en ga ik positief afsluiten, daar vertrouw ik op.”

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: ”Vooropgesteld is het ontzettend jammer dat we Mees na een jaar alweer kwijtraken. Alleen is dit voor zowel de club als speler een goede stap. Mees heeft zich in de Eredivisie bij ons laten gelden. Zijn plafond heeft hij daarbij nog niet bereikt en dit is dan ook een welverdiende transfer naar één van de best presterende clubs uit Nederland van de afgelopen jaren. We laten hem natuurlijk niet zomaar gaan, de financiële vergoeding die tegenover deze transfer staat past in onze ogen bij de waarde die hij op dit moment vertegenwoordigt. Deze overgang toont eens te meer aan dat wij als PEC Zwolle een platform bieden waarop talentvolle spelers zich verder kunnen ontwikkelen en laten zien.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen