Grand Prix van Zwolle op Kartcentrum Zwolle beleefde spannende gevechten tot de zwart wit geblokte vlag

Burgemeester Peter Snijders reikt de prijs uit aan een hele jonge deelnemer
Burgemeester Peter Snijders reikt de prijs uit aan een hele jonge deelnemer
Foto: Thomas Bakker

In aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen, die over twee weken start, werd dit weekeinde de Grand Prix van Zwolle op Kartcentrum Zwolle gehouden. Tijdens de nagebootste Formule 1-race gingen 80 jonge karttalenten de strijd met elkaar aan tijdens een vrije training, kwalificatie, rijdersparade, sprintrace en hoofdrace. De jeugdige coureurs kwamen uit het hele land naar de Zwolse kartbaan.

Ervaren en onervaren raceliefhebbers deden mee in een eigen kart of huurkart van Kartcentrum Zwolle. De jonge kartcoureurs werden verdeeld in vier categorieën. In de categorie Rocky F1 eindigde Tom van de Biggelaar uit Sint Oedenrode op de eerste plaats. Voor de categorie Rocky F2 behaalde Mika Dillisse uit Arnhem de meeste punten. Dean Hannink uit Apeldoorn veroverde de nummer één positie in de huurkarts F1-klasse en Daan Croezen uit Apeldoorn mag zich winnaar noemen in de klasse huurkart F2. Na afloop van de rijdersparade kregen de jonge karttalenten een medaille uitgereikt door Burgermeester Peter Snijders. “Voor jonge karttalenten is een race als de Grand Prix van Zwolle een eerste stap naar een carrière als toekomstige Formule 1-coureur.”, stelt Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle.

Echt karten doe je buiten

Doordat Kartcentrum Zwolle een outdoor kartbaan is en de karts op het asfalt nog sneller gaan, beleeft men nog beter het echte Formule 1-gevoel. “Echt karten doe je buiten; een Formule 1-race wordt immers ook niet binnen gereden”, zegt Christian Snoek die terugblikt op een geslaagde editie van de Grand Prix van Zwolle. “Naast de opening van het vernieuwde Kartcentrum Zwolle was ook dit weekend een groot succes met de Grand Prix van Zwolle. Het was een puur genot om naar deze inspirerende jonge talenten te kijken. We hebben zowel de onervaren én ervaren kartcoureurs zien genieten. Met de Grand Prix van Zwolle hebben we gelijktijdig de start van het nieuwe Formule 1-seizoen ingeluid, dat zich over twee weken voordoet op Bahrein Internationaal Circuit met Formule 1-held Max Verstappen. Doordat Max Verstappen vorig seizoen wereldkampioen is geworden, is karten populairder dan ooit. Heel veel kinderen dromen ervan om de nieuwe Max Verstappen te worden en tijdens de Grand Prix van Zwolle konden zij zich even hun grote idool wanen.”

Overzicht racewinnaars per categorie
Rocky F1
1. Tom van de Biggelaar
2. Hylke Van Dellen
3. Quinten Braam
Rocky F2
1. Mika Dillisse
2. Xavi Radecke
3. Cesc Pieterse
Huurkart F1
1. Dean Hannink
2. Vince Hannink
3. Lennard Vroegindewei
Huurkart F2
1. Daan Croezen
2. Arjen Riemersma
3. Wessel Wanten

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen