Verkeersmaatregelen rondom najaarsklassieker Ster van Zwolle op zaterdag 16 oktober

De Ster van Zwolle in 2017, doorkomt op de N35
Foto: Redactie

Het is alweer de 61e editie van de Ster van Zwolle die op zaterdag 16 oktober wordt gehouden. Normaal is het de openingsklassieker van het wielerseizoen, dit keer is het de afsluiter, een heuse najaarsklassieker. Om het sportevenement veilig te laten verlopen, neemt de gemeente Zwolle verkeersmaatregelen. De maatregelen gelden tussen 11.00 en 19.00 uur en hebben voornamelijk betrekking op de Ceintuurbaan ter hoogte van Isala. Verkeersborden geven de omleidingsroutes aan.

Op zaterdag 16 oktober wordt om 12.00 uur het startschot op het Grote Kerkplein gelost. Het peloton rijdt gegroepeerd via de Sassenstraat, Sassenpoort, Groot Wezenland, Luttenbergstraat,  Wethouder Alferinkweg, Marsweg en Oldeneelallee. Dit zijn de zogenaamde geneutraliseerde kilometers Op de Marsweg ter hoogte van de Oldeneelallee is de officiële start. Via de Nieuwe Deventerweg  en de Hollewandsweg verlaat het peloton Zwolle. Verkeer ondervindt hiervan kortdurend oponthoud.

In tegenstelling tot voorgaande edities van de ster is er geen doorkomst in Zwolle. De route gaat in Wijthmen rechtstaf richting van Dalfsen. In voorgaande jaren was de doorkomst over de Ceintuurbaan, maar die is in de huidige editie geschrapt. Daarentegen staat wel de Lemelerberg dubbel op het programma.

De finish is ook dit jaar voor aan de Ceintuurbaan, tussen de Dokter Spanjaardweg en de Dokter Van Heesweg, ter hoogte van Isala. Het peloton komt vanuit Zalk naar Zwolle om via de Spoolderbergweg, IJsselallee, Oldeneelallee en Ceintuurbaan te finishen. De verwachte aankomsttijd is tussen 16.00 en 16.45 uur.

Om de finish succesvol en veilig te laten verlopen wordt de finishlocatie vanaf 12.30 uur ingericht. Hiervoor is de Ceintuurbaan op het gedeelte tussen Oldeneelallee en Dr. Van Heesweg op de rijrichting naar A28 tussen 12.30 en 19.00 uur afgesloten.

De tegenovergestelde rijrichting naar N35/Marslanden blijft open.

Verkeer komend vanaf de Marslanden/Wijhe/N35 richting A28 wordt omgeleid via Oldeneelallee en IJsselallee.

De oversteken op kruisingen Leo Majorlaan,Dr. Spanjaardweg en Wipstrikkerallee/Kuyerhuislaan blijven toegankelijk tot op moment van passeren van de wielrenners en tijdens het sprinten naar finish, dit is ergens tussen 16.00 en 16.45 uur.

Isala

Isala blijft bereikbaar tijdens de Ster van Zwolle. Verkeer vanaf de A28 behoudt doorgang over de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf de Marslanden/Wijheseweg/N35 wordt via de Oldeneelallee, Marsweg, Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg. Dit wordt aangegeven met routecode 2.

Vanwege de veiligheid wordt op de Dokter van Thienenweg – Dokter van Heesweg een eenrichtingsverkeer ingesteld ter hoogte van de parkeergarage van Isala. Verkeer dat de parkeergarage van Isala wil verlaten tussen 12.00 en 19.00 wordt verzocht te rijden via de Dokter van Heesweg naar de Ceintuurbaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen