Fay en Storm Boxum klasse apart: Nederlandse Kampioenen Open Water voor SWOL 1894

Storm en Fay Boxum (voorste rij eerste en tweede van links) bij het NK open water zwemmen
Foto: Henry Koek
Bij het NK open waterzwemmen was er succes voor de zwemmers van Swol 1894. Het NK werd gehouden in Sleeuwijk en het bleek voor de zwemsters Annemarie en Evie niet te lukken, vanwege files. Zij moesten noodgedwongen verstek laten gaan. Meer geluk hadden Cynthia Koolman, Daniëlle Meinema, Fay en Storm Boxum. Fay en Storm zwommen voor de eerste keer een open waterwedstrijd. en vertolkten een glansrol.
Broer en zus Storm en Fay gingen als eerste van start op de 2500m vrije slag bij de junioren. Het lukte Storm om in iets meer dan 33 minuten het zilver te veroveren. Fay zwom een hele snelle tijd in haar categorie, iets meer dan 36 minuten en dat was goed voor het goud, als jongste en pakte daarmee de Nederlandse titel. Cynthia en Daniëlle gingen voor de 3000m schoolslag bij de senioren. Na een pittige strijd kwam Daniëlle na ruim 56 minuten als derde over de finish. Cynthia eindigde als vijfde in ruim 59 minuten.
Daniëlle en Cynthia startten ook op de vijf kilometer vrije slag. Helaas voelde Daniëlle zich misselijk en had hoofdpijn, maar ging toch van start. Ze lag een hele poos vierde maar moest de andere zwemmers laten gaan vanwege een gebrek aan conditie door een lange blessureperiode. Ze eindigde toch nog als zevende na een kat en muis-spelletje met een andere zwemster. Ze zwom de 5000m in 1 uur en 10 minuten wat tot nu toe wel haar beste tijd is op deze zware afstand. Cynthia eindigde in 1 uur en 25 minuten met een achttiende tijd.
Storm en Fay lieten daarna zien wat ze konden op de 1500 meter schoolslag.  Storm kon deze afstand in ruim 24 minuten overbruggen en zijn tegenstanders ver achter zich latend en werd Nederlands Kampioen. Fay had er ruim 26 minuten voor nodig en zwom mee in de kopgroep en werd voor de tweede keer Nederlands Kampioen. Ook waren nog twee zwemsters ingeschreven voor de 1000 meter vrije slag, een afstand die niet bij het NK hoort. Daniëlle en Cynthia gingen samen van start en pakten beiden de medailles. Daniëlle eindige als eerste in 18:41 en Cynthia kwam als tweede over de finish in een tijd van 19:55.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden