Zwollenaar Vince van der Pal nadert limiet voor EJK

De limieten voor het EJK komen dichtbij voor Vince van der Pal
Foto: Swol 1894

SWOL 1894 zwemmer Van der Pal nadert EJK limiet. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion werden dit weekeinde de Eindhoven Qualifiacation Meet zwemwedstrijden gehouden. Er werd gestreden om plekken voor de Olympische en paralympische Spelen van Tokio, maar ook voor kwalificatie voor de Europse Jeugdkampioenschappen.

Voor SWOL 1894 zwemmer Vince van der Pal komen deze limieten nu heel dichtbij. Vince toonde op de eerste dag al prachtige progressie op de 50m vrije slag. Waar Vince in de series al een dik PR zwom in 23,83 kwam hij in de C-finale tot een tijd van 23,74 hiermee sprokkelde Vince uiteindelijk een seconde van zijn oorspronkelijke PR af. Met een EJK prestatie eis van 23,34 heeft de SWOL zwemmer interessante doelen om naar toe te werken in de komende periode.

Op de tweede dag verscheen Vince aan de start op zijn 100m vrije slag. Ook hier snoepte Vince 0.5 sec van zijn inschrijftijd af om te finishen in een mooie 52.38.

Zondag zwom Vince de 200m vrije slag . Hij opende heel snel op de 50m in 26,0 vervolgens de 100m in 54,6. Dit was een razendsnelle tussentijd op het bord. Hij finishte in 1.57,04. Wederom een prachtig PR en de bevestiging dat Vince grote progressie doormaakt omdat hij aan het begin van het seizoen nog 2.07,69 als PR had staan.

Het volgende piekmoment voor Vince samen met een grote groep SWOL 1894 zwemmers zijn de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen en de Open Nederlandse Kampioenschappen. Deze staan in juni op de agenda en zullen waarschijnlijk in aangepaste vorm plaatsvinden.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden