Snelle tijden voor zwemmers SWOL 1894 en regiorecord voor Fay Boxum

Foto: Kika Meijers

Bij de onderlinge wedstrijd van Swol 1894 stonden maar liefst 47 zwemmers onder de 18 jaar aan de start. Ondanks trainingsstop van twee weken door de Corona-maatregelen zijn er prachtige prestaties geleverd. Fay Boxum zette onder meer een regiorecord neer.

Zwemster Fay Boxum (2009) liet tijdens deze wedstrijd meteen zien dat ze in uitstekende vorm verkeerde en noteerde drie persoonlijke records. Op de 100m wisselslag scherpte ze haar tijd aan met meer dan drie seconden. Met een snelle tijd van 1.14.23 zette Fay een (nog officieus) regiorecord op haar naam voor 11-jarigen, de snelste tijd ooit gezwommen in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Het vorige record stond op naam van haar vriendin Esmée Mulder (2008). Esmée zwom tijdens deze wedstrijd een prachtige persoonlijk record op de 50m vrije slag in een hele snelle tijd van 28.56. Hiermee lieten de dames zien bij de top van Nederland te behoren.

Drie persoonlijke records

Annefleur Schraa (2011) zwom ook 3 persoonlijke records. Ze zwom het grootste persoonlijke record van de wedstrijd. Op de 100m rugslag wist zij maar liefst 19 seconden van haar oude tijd af te zwemmen. Ryan Freriksen (2010) zwom op de 200m vrije slag een persoonlijk record van maar liefst 18 seconden. Fiene Withaar (2008) mocht ook eindelijk weer een wedstrijd zwemmen. Vanwege een operatie heeft ze dit lang moeten missen. Tijdens deze wedstrijd wist ze op al haar afstanden prachtige persoonlijke records op haar naam te zetten. Ze wist 3 afstanden met 5 seconden te verbeteren en de 100m rugslag zelfs met 10 seconden aan te scherpen. Floris Meijers (2013) liet zien dat hij prima mee kon doen bij de 9-jarigen en wist 4 clubrecords op zijn naam te zetten. Dit zowel voor 7 als 8 -jarigen.

PR-regen

In totaal werden tijdens deze wedstrijd 83 persoonlijke records gezwommen: een PR-regen. Naast al deze persoonlijke records zwom Diede Veld (2008) 3 clubrecords op de 100m en 200m rugcrawl. Esmée Mulder zwom een clubrecord op de 50m vrije slag en Fay Boxum op de 100m school,- en wisselslag. Naast deze prachtige prestaties hebben alle zwemmers als groep enorm genoten van deze onderlinge wedstrijd. Eindelijk mocht er weer eens in wedstrijdverband worden gezwommen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden