Snelle tijden en regiorecord voor SWOL 1894-zwemmers Storm Boxum en Vince van der Pal

Vince van der Pal en Storm Boxum
Foto: Swol1894

Storm Boxum en Vince van der Pal hebben in Hoogeveen zeer snelle tijden op de klokken gezet. De beide zwemmers van Swol 1894 zwemmen, vanwege de coronamaatregelen,  bij het Opleidingcentrum in Drachten, een van de vijf opleidingscentra in Nederland.

Beide zwemmers trainen onder Henri Koek en dat levert resultaat op. Storm Boxum zwom een PR van bijna vier seconden op de 100 meter rugslag en tikte na 1.07.72 aan. Ook op de 200 meter schoolsalg liet hij een supernelle tijd noteren van 2.37.85 en haalde maar liefst 10 seconden van zijn PR af en zwom de negenjarige zwemmer een (officieus) een record uit 2011 uit de boeken. Dit record voor 13-jarigen betekent dat het de snelste tijd ooit die is gezwommen in de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel.

Vince van der Pal had zich ingeschreven voor twee afstanden. De 50 meter vrije slag zwom hij alleen, maar dat maakte geen verschil voor hem. Hij noteerde een prachttijd van 23.75 en verbeterde daarmee zijn PR dat stond op 23-97. Na een korte rustperiode zwom hij op de 100 meter vrije slag een dijk van een tijd en een nieuw PR van 52.11.

Zowel voor Storm Boxum als Vince van der Pal zijn dit veelbelovende tijden. Ze werken naar hét piekmoment in het weekeinde voor de kerst in Leeuwarden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden