Zeer hoog niveau bij zwemloop in het Openluchtbad

Foto: Terp3

De zwemloop in het Openluchtbad kon zich verheugen op een zeer sterk startveld Een aantal toppers wilde de strijd wel aan gaan met elkaar. Vooral bij de mannen op de vijf kilometer was het bloedstollend spannend, maar dat ging om de tweede plaats. Erwin Akkerman won voor de derde keer op rij. Bij de vrouwen ging de zege naar de 16-jarige Anniek Mars. Zij versloeg Ina Strijker en good old Saskia Bekhuis.

Ondanks de coronacrisis kon de zwemloop met een aantal maatregelen wel doorgaan en dat leverde een sterk en zeer enthousiast deelnemersveld op. Er waren diverse afstanden. Bij de jongste jeugd ging de zege naar Lineke Hummelen voor Siebe Roes die hardlopend aan een inhaalrace was begonnen. De net iets oudere jeugd kende een winnaar in Triade-talent Daan van de Belt. Hij was met 11.22 de snelste op flinke afstand gevolgd door Rens de Boer.

Voor de senioren stonden de afstanden 500 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen. Het was bij de mannen aan Erwin Akkerman om zijn derde editie op rij te gaan winnen. Hij zwom wat op reserve, maar soleerde daarna naar een afgetekende zege. De gelouterde triatleet Hans Peter Lucas moest een minuut en drie seconden toegeven. Hij werd tweede omdat hij de sterk acterende Justin Steenkamp vlak voor de finish wist in te halen. Steenkamp zwom een driekwart minuut sneller dan Lucas en de Zwollenaar moest heel hard voor het zilver strijden. Het verschil op de streep was een luttele seconde.

Bij de vrouwen was het de 16-jarige Aniek Mars, zij was duidelijk de snelste. Zwemmend was ze al de snelste en dat deed ze ook met hardlopen. Gezien de looptijden van zowel Mars als van Ine Strijker schuilt er triatlontalent in beide vrouwen. Voor Ine Strijker is het wel zaak het zwemmen iets beter onder de knie te krijgen. Ze verloor zo’n anderhalve minuut. Derde werd oudgediende Saskia Bekhuis. Een vrouw die al decennia lang in de triathlon aanwezig is.

De zwemloop werd mede mogelijk gemaakt door een aantal trouwe partners. In de organisatie werkten triathlonvereniging Triade, Terp 3, Sportservice Zwolle en de Vereniging Openluchtbad Zwolle samen om alles in goede banen te leiden. Dankzij de ondersteuning van Sportspeciaalzaak Reuvers, Lopers Company Zwolle, Spar Zwolle, Bureau CK, Restaurant Bluefinger, VSS Nederland, KaBé Reclame en Sailfish konden we er weer een mooi evenement van maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden