Sparta Zwolle zoekt naar nieuwe balans in voorbereiding op start van nieuw korfbalseizoen

De nieuwe selectie krijgt langzaam vorm voor het nieuwe seizoen
Foto: Sparta Zwolle

De selectie van Sparta Zwolle krijgt met het nieuwe seizoen in zicht langzaamaan meer gestalte. Na het vertrek van een aantal spelers staat de komt van maar liefst vijf nieuwelingen. Hoofdcoach Henco Pullen moet zoek naar een nieuwe basis acht. Bij voorkeur eentje die in staat is om de prestaties van vorig seizoen te evenaren.

In de vorige jaargang slaagde de ploeg uit Zwolle er in om opnieuw  historie te schrijven door zich te handhaven op het een-na-hoogste niveau van Nederland. Dat gebeurde mede aan de hand van enkele vaste waardes die dit seizoen niet meer in het Zwols blauw te zien zijn. Dat vergt aanpassingsvermogen, maar volgens Pullen is er voldoende perspectief: “Als team zijn we het afgelopen jaar enorm gegroeid. Er zullen nu andere spelers op moeten staan, maar het besef dat we het echt samen moeten doen dit jaar is ook heel groot. Dat is mooi om te zien!”

Hoewel de focus deze winter op het zaalseizoen ligt beginnen de korfballers als vanouds met het afwerken van de eerste helft van de veldcompetitie. Omdat het afgelopen seizoen niet is uitgespeeld speelt Sparta daar een niveau lager en moeten ze de degens weer eens kruisen met andere ambitieuze ploegen uit de regio. Dat biedt Henco Pullen extra ruimte om nog wat langer te schaven aan de contouren van een nieuwe ploeg.

Maar Pullen denkt daar anders over:  “We zien het veldseizoen niet slechts als veredelde voorbereiding op de zaal, maar in de korfbalwereld weet iedereen waar de prioriteit ligt. Natuurlijk zijn we bezig met beter op elkaar ingespeeld raken, maar we willen onszelf ook een goede uitgangspositie verschaffen richting de tweede helft van de veldcompetitie.”

Die tweeledige doelstelling moet ervoor zorgen dat de Zwollenaren straks, als de prijzen verdeeld worden, mee kunnen strijden om ook in de buitenlucht de aansluiting te vinden bij de top van Nederland. Iets wat zeker niet eenvoudig zal zijn in een competitie waar elke week wel een regionale derby met extra belangen op het programma staat. Het begint zaterdag al met de thuiswedstrijd tegen DOS Kampen. Een wedstrijd die voor nieuwelingen Matthijs Bastiaan en Esther Hamberg extra speciaal zal zijn omdat ze het direct opnemen tegen hun oude club. Dat belooft in ieder geval een enerverende seizoenstart te worden!

De wedstrijd tussen Sparta Zwolle en DOS Kampen wordt gespeeld op 5 september 15:30 op sportpark De Verbinding in Zwolle-Stadshagen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden