Derde zwemloop op 12 september in Openluchtbad

Het Openluchtbad houdt weer de zwemloop
Foto: Terp3

Organisatiebureau Terp3 houdt zaterdag 12 september de derde editie van de Zwolse Zwemloop. De zwemloop is een mooie laagdrempelige kans om kennis te maken met triathlon. Het is dit jaar ook mogelijk om als duo mee te doen: een zwemmer en een hardloper.

Bij de zwemloop zwemmen de deelnemers eerst een aantal baantjes in het Openluchtbad. Daarna lopen ze één of meerdere rondes over en rond het terrein van het zwembad. Er zijn twee afstanden. Een voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar en voor 16+-ers.

De zwemloop stond oorspronkelijk gepland voor 16 mei, net als de vorige twee edities van de zwemloop aan het begin van de zomer. Vanwege de corona-beperkingen kon dat niet doorgaan. Maar gelukkig kan de zwemloop, met een aantal aanpassingen, dit jaar aan het eind van de zomer toch nog worden gehouden.

Afstanden en aanmelding

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar zijn de afstanden 100 meter zwemmen en 1 kilometer lopen. Zij starten om 17.15 uur. De jeugd van 12 tot en met 16 jaar zwemmen 200 meter. en rennen vervolgens 2 kilometer. Deze serie start om 17.45 uur. Om 18.40 uur start de serie van 16 jaar en ouder. Zij zwemmen 500 meter om vervolgens 5 kilometer hard te lopen.  Meer informatie over de zwemloop is te vinden op www.terp3.nl/zwemloop. Daar is ook een link te vinden naar de inschrijving. Inschrijven kan t/m dinsdag 8 september. Inschrijving op de dag zelf is vanwege de corona-regels helaas niet mogelijk.

Vrijwilligers

Zoals elk evenement kan ook de organisatie van de zwemloop niet zonder vrijwilligers. De organisatie zoekt vooral nog vrijwilligers om baantjes te tellen en zwemtijden te noteren. Maar bijvoorbeeld ook om te helpen bij de aanmelding, op het loopparcours en bij de finish. Wil je graag meehelpen om de zwemloop tot een succes te maken? Meld je dan aan via [email protected]

Samenwerking

De zwemloop wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal trouwe partners. In de organisatie werken triathlonvereniging Triade, Terp 3, zwemvereniging ZV 44, Sportservice Zwolle en de Vereniging Openluchtbad Zwolle samen om alles in goede banen te leiden. Dankzij de ondersteuning van Sportspeciaalzaak Reuvers, Lopers Company Zwolle, Spar Zwolle, Bureau CK, Restaurant Bluefinger, VSS Nederland, KaBé Reclame en Sailfish is het mogelijk om er weer een mooi evenement van maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden