Veel eremetaal voor zwemmers ZV 44 op NK en RLAK

Tevreden gezichten bij zwemmers ZV 44
Foto: Eigen foto

De minioren van ZV 44 hebben dit weekend bewezen tot de nationale zwemtop te behoren. Bij de jaargangwedstrijden in Leiden, het officieuze NK korte baan zwemmen voor minioren, wisten zij zich maar liefst vijf keer naar het eremetaal te zwemmen. Zes zwemmers van de Zwolse zwemvereniging hadden zich dit jaar weten te plaatsen voor de jaargangwedstrijden waar de beste 18 zwemmers van Nederland per leeftijdscategorie aan de start verschijnen.

Ruben Kragt beet zaterdagochtend het spits af. Hij toonde direct aan in prima vorm te verkeren. Hij verpletterde zijn persoonlijk record op de 50 meter vlinderslag en pakte daarmee het zilver. Paula Spans zwom zich zelfs drie keer naar het erepodium. Haar 100 meter wisselslag en 100 meter schoolslag waren goed voor het zilver terwijl haar 100 meter rugslag haar nog eens de bronzen plak opleverde. Youp Stuifzand zal volgend seizoen overgaan naar de junioren en was erop gebrand zijn laatste keer in Leiden af te sluiten met een knaller. Hij zwom dan ook de sterren van de hemel en in een prachtige eindtijd op de 100 meter schoolslag pakte hij een mooie zilveren plak. Ook clubgenoten Emma Broekhuysen, Anna Schuurman en Ruben Nooter wisten prima races te zwemmen en keurige eindtijden te noteren.

Lange afstandskampioenschappen

Naast de jaargangwedstrijden vonden ook de Regionale Lange Afstandskampioenschappen (RLAK) plaats. In het Twentebad in Hengelo streden de junioren en ouder om de kampioenstitel op de 800 en 1500 meter vrije slag. ZV 44 verscheen in Hengelo met een team van 14 zwemmers aan de start. Goud was er voor Roos Arnold en Robin van den Berg op de loodzware 1500 meter vrije slag en Nora Weerman zwom zich naar de kampioenstitel op de 800 meter vrije slag. Teamgenoten Jolijn Liezen en FĂ©line Sam bemachtigden een prachtige zilveren plak op respectievelijk de 1500 meter en 800 meter vrije slag en Daniel Hardziyenka zwom zich op de 800 meter vrije slag in de leeftijdscategorie junioren 1 en 2 naar het brons.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden