Kinderen doen kickboksexamen

Gespannen gezichten tijdens het kickboksexamen
Foto: Tabonon

Elk jaar krijgen de jeugdleden van kickboksschool Tabonon de kans om te laten zien wat ze hebben geleerd. Het kickboksexamen is een aantal jaar geleden  in het leven om de jeugdleden extra te motiveren in de sport en hen te belonen voor hun inzet tijdens de trainingen.

Tijdens de examens laten de leden zien wat zij kunnen, waarbij zij aan een bepaald niveau moeten voldoen om een diploma te behalen. De jongste deelnemer was vijf jaar oud, de oudste deelnemer was zestien jaar. De diploma’s zijn op zeven niveaus te behalen, waarbij de eisen voor elk diploma lastiger worden. Zo moeten kinderen die voor het eerst voor het diploma gaan de regels van de sportschool en de basis van het kickboksen kennen. Om het hoogste niveau (niveau 7) te halen, moeten de kinderen laten zien dat zij zelf lange combinaties van stoten en trappen kunnen bedenken, maar dat zij bijvoorbeeld ook speciale moves kunnen en kunnen sparren (op het lichaam).

Koning van de mat

De examenniveaus zijn sinds dit jaar niet meer alleen gekoppeld aan een niveau. Ze zijn nu ook gekoppeld aan dieren uit de jungle. Zo kan elk lid uiteindelijk de koning van de mat worden door het niveau van de leeuw (niveau 7) te behalen.

Trots zijn

“Het is elk jaar weer een feest om de kinderen de examens te zien doen. Het doel van de examens is dat de jeugdleden ergens naartoe kunnen werken en voor zichzelf, maar ook met elkaar en hun familie trots kunnen zijn op hoeveel ze weer hebben geleerd en gepresteerd in een jaar tijd. We zien kinderen in deze sport ook grote stappen zetten in hun eigen ontwikkeling qua zelfvertrouwen, discipline en mate van samenwerken met leeftijdsgenootjes. Dat maakt het nog mooier om aan het einde van de examens een ruimte te zien vol kinderen die trots zijn op zichzelf”, aldus Daphne van Vilsteren, een van de jeugdtrainers van Tabonon.

Tabonon Kickboksen & MMA

Tabonon is al 16 jaar een van de grootste vechtsportscholen van Nederland, met als motto ‘Vechtsport voor iedereen’. Op twee locaties in Zwolle worden kickboks-, MMA-, grappling-, worstel-, BJJ en bokslessen gegeven aan volwassenen en kinderen vanaf vijf jaar. Daarnaast wordt er yoga, krachttraining, personal training en psychomotorische therapie aangeboden. Naast het lesaanbod verzorgt Tabonon de opleiding tot leraar Martial Arts van het CIOS en de profileringscursus De Kick van Kickboksen op de Calo. Kijk voor meer informatie op www.tabonon.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden