Eremetaal voor zwemmers ZV 44 op NK in Eindhoven

Het estafetteteam bestaande uit Lindsey Berghuis, Lotte Pieterman, Daniëlle Meinema en Naomi Polinder tot tweemaal toe naar het brons.
Foto: ZV 44

De zwemmers van ZV 44 hebben dit weekend bij de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen in Eindhoven maar liefst drie zilveren medailles en vier bronzen medailles weten te bemachtigen. Daarnaast zwom ook het meisjes jeugd estafetteteam bestaande uit Lindsey Berghuis, Lotte Pieterman, Daniëlle Meinema en Naomi Polinder tot tweemaal toe naar het brons.

Bij de dames jeugd 2 waren het Daniëlle Meinema, Lindsey Berghuis en Lotte Pieterman die zich naar het erepodium zwommen. Meinema bedwong de loodzware 400 meter wisselslag en zwom maar liefst 9 seconden van haar inschrijftijd af. Haar tijd 5.13.80 leverde haar een zilveren medaille op. Berghuis finishte op de 200 meter vrije slag in een tijd van 2.09.40 en pakte daarmee het brons. Ook teamgenote Pieterman zwom een mooi persoonlijk record. Haar prima tijd op de 50 meter schoolslag was eveneens goed voor de bronzen plak. Ook op de overige afstanden wisten de drie zwemsters prima tijden te noteren waarbij de voorronde op de 100 meter vrije slag voor Berghuis zelfs een finaleplaats opleverde.

Persoonlijk record

Junioren 1 zwemster Carlein Polinder verscheen drie keer aan de start dit weekend. Op de 200 meter rugslag steeg de talentvolle jonge Zwolse zwemster zelfs boven zichzelf uit. Haar stabiele race leverde haar niet alleen een persoonlijk record op van vijf seconden maar ook een prachtige derde plaats op het erepodium. Ook de jongens junioren gaven hun visitekaartje af op het NJJK. Junioren 3 zwemmer Vince van der Pal toonde zelfs aan in bloedvorm te verkeren. Zowel op de 50 als de 100 meter vrije slag wist hij zich in zeer scherpe tijden te plaatsen voor de finales. In de finales piekte hij op het juiste moment. Zijn fenomenale eindtijden (24.70 op de 50 meter vrije slag en 54.69 op de 100 meter vrije slag) leverden hem de zilveren plak op.

Spannende race

Naast Van der Pal gaf ook junioren 2 zwemmer Sven Klink acte de présence in Eindhoven. In een spannende race tikte hij op de 200 meter rugslag als derde aan en wist hij zich het brons toe te eigenen. Namens ZV 44 verschenen ook Robin van den Berg, Veerle Riezebos, Michelle van den Hoofdakker, Nora
Weerman, Puk Lubbers, Roos Arnold, Jolijn Liezen (estafette) en Ruben Hoeve (estafette) aan de start in Eindhoven. Zij wisten menig persoonlijk record te verbreken en noteerden keurige eindtijden die de jonge zwemmers een flink aantal top 10-noteringen opleverden.

ZV 44 werd door een team van maar liefst 15 zwemmers vertegenwoordigd.

De complete zwemploeg van ZV 44

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden