Korfballers Sparta Zwolle boeken een overwinning met weinig waarde

Een zege met weinig waarde voor Sparta Zwolle
Een zege met weinig waarde voor Sparta Zwolle
Foto: NKB

In de laatste uitwedstrijd van het seizoen pakken de korfballers van Sparta Zwolle weer eens de volle winst. Degradant Amicitia wordt in Vriezenveen met 16-19 opzijgezet.

Ondanks de hitte slaagde Sparta erin om een redelijke wedstrijd op de mat te leggen. De Zwolse formatie stond merendeel van de wedstrijd aan de goede kant van de score, maar omdat Amicitia vocht voor zijn laatste kans wist de thuisploeg lang bij te blijven. Toen de ploeg uit Vriezenveen nog even echt dichtbij leek te komen zette Sparta kort aan om een definitief gat van drie punten te slaan. De wedstrijd werd soepel uitgespeeld en er ontstond zelfs nog ruimte aan Zwolse zijde voor het debuut van twee A-junioren.

Door deze overwinning klimt Sparta op naar de derde plaats op de ranglijst, maar daar kopen de Zwollenaren weinig voor. De achterstand op de twee koplopers (Heerenveen en Wit-Blauw) is met nog één wedstrijd te spelen namelijk onoverbrugbaar geworden. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen, zaterdag 15 juni om 15:30 tegen AVO uit Assen, is echter nog wel van enig belang. De bezoekers uit Assen vechten namelijk nog voor handhaving in de Overgangsklasse B.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen