Landstede basketbal pakt de landstitel na zege op Donar Groningen

De landstitel voor Landstede Basketbal is een feit
Foto: Landstede Basketbal

Landstede Basketbal pakte in Groningen de eerste landstitel in de clubhistorie. MartiniPlaza was uitverkocht en de ploeg van Herman van den Belt heerste het hele duel. Met een zege van 71-78 in het kampioenschap een feit door het zesde duel te winnen.

Het duel begon van beide kanten nerveus. Van alle kanten gaat het mis en het duurde lang voordat de wedstrijd op stoom kwam. Via 5-5 wist Landstede overwicht te krijgen en liep uit naar 7-15. De Zwolse score liep vervolgens uit naar 10-18. In het tweede kwart was Landstede oppermachtig en bouwde de score uit tot 23-41. Na rust volgde een fase van Groninger driepunters en kwamen terug in de wedstrijd tot 36-59 en 47-69. Donar toonde in het laatste kwart veerkracht en dat zorgde bij Landstede voor het koude zweet met veertien punten op rij. Maar het mocht niet meer baten. De puntenproductie bleef steken op 71, de 78 punten voor Landstede waren genoeg voor het kampioenschap.

Punten  Landstede: Kaza Kajami-Keane 22; Sherron Dorsey-Walker 20; Noah Dahlman 10; Kayel Locke 8; Kevin Bleeker 6; Ralf de Pagter 5; Nigel van Oostrum 3; Olaf Schaftenaar en Freek Vos 2

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden