MS Motion Zwolle: Kom in beweging tegen MS

Wandelen of hardlopen voor MS
Foto: Pixabay

Zwolle staat op zondag 14 april weer in het teken van MS Motion, het hardloop- en wandelevenement dat georganiseerd wordt door het Nationaal MS Fonds. Meedoen betekent dat je jouw steentje bijdraagt aan een wereld zonder Multiple Sclerose.

MS Motion is meer dan een hardloop- en wandelevenement. MS heb je nooit alleen. Daarom zetten families, vrienden en collega’s met elkaar een sportieve prestatie neer om de mensen met MS in hun omgeving een hart onder de riem te steken. MS Motion is geen wedstrijd, iedereen mag meedoen, ook met (elektrische) rolstoel of rollator. Met elkaar verleggen we grenzen en halen we de eindstreep en dat maakt soms emoties los.

Lopen voor onderzoek

Deelnemers kunnen kiezen voor verschillende afstanden: 5 kilometer wandelen, 5 kilometer hardlopen, 10 kilometer wandelen of 10 kilometer hardlopen. Meedoen kan zowel individueel als in teamverband. Na inschrijving op www.msmotion.nl gaan deelnemers op zoek naar sponsors om geld op te halen voor onderzoek naar de chronische ziekte multiple sclerose (MS). Meer geld voor onderzoek is nodig, want het aantal mensen met MS blijft stijgen. In Nederland hebben circa 17.000 mensen de ziekte en elk jaar komen daar 800 mensen bij.

MS Motion Zwolle

De sintelbaan van atletiekvereniging P.E.C. 1910 vormt het start- en finishpunt van MS Motion Zwolle op 14 april. Op dit punt is een podium met muziek, activiteiten voor kinderen en er staan stands met eten en drinken. De atletiekvereniging is gelegen aan de noordkant van Zwolle en is omgeven door prachtige natuur zoals het Westerveldse Bos en het Zwarte Water. Al lopende komen deelnemers langs pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide.

Doe mee!

Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van beweging. Zelf MS hebben, iemand kennen met Multiple Sclerose of zin hebben in een sportieve uitdaging; er is altijd een goede reden om je in te schrijven voor MS Motion! Schrijf je nu in via www.msmotion.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden