Bloedstollende ontknoping in La Course

Foto: Archief Anna van der Breggen

ZWOLLE/LA GRAND-BORNAND – Met nog 10 meter te gaan lag Anna van der Breggen in gewonnen positie, maar toen kwam Annemiek van Vleuten de Zwolse voorbij. Alfred Hitchcock had geen spannender slot van de etappe kunnen schrijven.

Anna van der Breggen leek de sterkste van het trio. Samen met Annemiek van Vleuten en de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman achterhaalde Van der Breggen de weggesprongen Deense wielrenster Cecile Uttrup Ludwig op de flanken van Col de Colombière. Van der Breggen had energie gespaard en ging vlak voor de top weg bij haar twee medevluchters en leek met een afdaling van een kleine vijftien kilometer in gewonnen positie. Maar Van Vleuten gaf niet meer dan een tiental seconden toe en kwam langzaam dichterbij. Met nog vijfhonderd meter te gaan was het gat tussen de beide Nederlandse vrouwen tien seconden. In de laatste honderd meter kwam Van Vleuten tot een enorme krachtsexplosie en  op 25 meter voor de streep floot ze aan Van der Breggen voorbij en won de rit die was gestart in Annecy.

De vrouwen vertrokken voor deze etappe van La Course vanuit Duingt (bij Annecy) voor een rit over 112 kilometer naar Le Grand-Bornard met eerst onder meer Col de la Romme en daarna Col de Colombière voor de kiezen. Beide cols met een stijgingspercentage van rond de tien procent.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen