Gewraakte tweet preses PEC Zwolle Adriaan Visser levert storm van kritiek op

PEC-voorzitter Adriaan Visser
PEC-voorzitter Adriaan Visser
Foto: PEC Zwolle

ZWOLLE – Er steekt een storm van kritiek op na de kritische tweet van PEC Zwolle-preses Adriaan Visser op de zeperd in Alkmaar. De 6-0 nederlaag doet in heel Zwolle pijn.

De ‘gewraakte’ tweet van Adriaan Visser

Even later nuanceert hij zijn tweet met:

Onder de maat

De reacties zijn weliswaar gemêleerd, maar overheerst de kritiek dat preses Visser dit intern had moeten houden. Het verval van PEC Zwolle was in de winterstop al aan zien te komen. PEC Zwolle prijkte op de vierde plaats met 33 punten uit 18 duels en kwam uiteindelijk uit op 44 punten uit 34 wedstrijden. Het doelsaldo van -12 is tekenend. PEC Zwolle deed het in 2018 het op een na slechtst van alle ploegen en pakte slechts 11 punten, twee meer dan degradant FC Twente. Leefde PEC Zwolle voor de winterstop boven haar stand, daarna was het ver onder de maat wat de ploeg uit Zwolle presteerde. En natuurlijk zijn de Zwolle-fans gefrustreerd. Verliezen is niet fijn en dat doet pijn. Het is trouwens net iets minder pijnlijk dan vijftig kilometer naar het oosten waarbij de echte pijn in Twente wordt gevoeld.

Europa

Het meest sneue is wel dat PEC Zwolle ook een mogelijk play-offs voor een  Europees avontuur is misgelopen. Er zal de komende zwaar geëvalueerd moeten gaan worden hoe men het volgende seizoen in wil gaan. John van ’t Schip als kapitein van het ‘zinkende schip’ halen haalt weinig uit. Wellicht dat Adriaan Visser zelf het boetekleed ook aan moet trekken en samen met de trainer kijken naar het technisch beleid van de club. Inmiddels zijn Gustavo Hamer en Zian Flemming aangetrokken om de selectie te versterken. Daar staan tegenover dat de contracten aflopen van Younes Mockhtar, Mustafa Saymack, Queensy Menig, Stef Nijland en Mickey van der Hart. De contracten van Athanasios Karagounis en Mike Hauptmeijer lopen ook af, zij hebben nog een optie van een jaar. Het wordt dus spannend hoe PEC Zwolle de komende zomer aangekleed of wordt uitgekleed.
Lees ook

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen