Bootcamp, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen

Ouders en peuters sporten samen in het Wezelandenpark
Ouders en peuters sporten samen in het Wezelandenpark
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Iedere zondagmorgen zijn moeders en peuters actief tijdens de bootcamp van Jorien in het Wezenlandenpark. Moeders en peuters zijn lekker met elkaar bezig en spelenderwijs wordt ook nog wat gedaan aan de conditie.

Bewegen met Jorien gaat uit van de gedachte dat sporten ook leuk kan zijn. In kleine groepen, in een ontspannen sfeer en met persoonlijke aandacht wordt lekker gesport. Individuele aandacht voor de deelnemers en op maat gemaakt. Daarnaast wordt het sociale karakter van de lessen niet vergeten. Er wordt rustig op los gekletst tijdens de oefeningen. En, het is voor iedereen. Een beginnende sporter of juist een doorgewinterde atleet, iedereen kan er aan mee doen.

Buitenlucht

Jorien zegt: ”Het liefst geef ik alle lessen in de buitenlucht: frisse lucht, laagdrempelig en het geeft je meer energie en dus een goed gevoel. Niet alle lessen kunnen buiten worden gegeven, maar zodra het kan zullen we naar buiten gaan. Jorien is ervaringsdeskundige: ”Zelf heb ik ervaren dat het lastig is om te sporten met een baby/peuter in huis. Natuurlijk kun je thuis oefeningen doen, maar echt heel leuk is dat eigenlijk niet. Ik vond dat dat anders moest kunnen en ben gestart met lessen Baby-Bootcamp en Peuter-Bootcamp. Hierbij werk je aan je eigen fitness en neem je je baby of peuter mee. Bij Baby-Bootcamp is je baby je gewicht (en dit groeit langzaam met je mee naarmate jij fitter wordt en bij Peuter-Bootcamp gaan we hierin verder en laten we de peuters ook zelf hindernissen en bewegingsspelletjes ontdekken. De focus ligt bij jouw fitness. Je kindje heeft een leuke tijd. En samen dingen doen is hartstikke leuk!”

Sporten

Van jongs af aan is Jorien veel met sport bezig geweest ze voelde zich het beste als ze buiten had gesport. Ze zegt: ”In mijn studententijd heeft het roeien me zelfs doen besluiten om van studie te switchen en van sporten mijn werk te maken. Ze was meet met roeien bezig dan met studeren.  Zo kwam ze op de HALO terecht, maar uiteindelijk bleef het sporten in de buitenlucht trekken en is ze nooit in de gymzaal terecht gekomen. Kort na afronding van haar studie ging ze naar Australië  Na een jaar als kajakinstructeur te hebben gewerkt begon ze als Personal Trainer en startte een eigen bedrijf met als motto Mensen het plezier van bewegen laten ervaren is het leukste dat er is.

Topfit

In de jaren dat ik topfit was werd ze zwanger en heb dus ook de andere kant mogen ervaren: bijna niet meer kunnen lopen/bewegen door (bekken)pijn! Nu vier jaar verder en twee kinderen rijker en langzaamaan begint de fitness voor haar weer terug te komen. Door deze ervaring kreeg ze steeds meer interesse in het sporten rondom de zwangerschap en is ze zich hierin gaan verdiepen. Bij toeval stuitte ze op het Baby-Bootcamp concept en ging er mee aan de slag. Het is erg leuk concept om te sporten met baby/kind en een bijkomend voordeel: geen oppas nodig.

Peuter-bootcamp

De lessen Baby-Bootcamp bevallen zo goed dat ze een vervolgles ontwikkeld heeft: Peuter-Bootcamp! Dit geeft moeders de mogelijkheid om te blijven sporten met hun kindje. Ook gaat Jorienop korte termijn starten met Buggy-Bootcamp. Een les die lekker in de buitenlucht is. Inmiddels heeft ze lessen in het Wezenlandenpark op dinsdag, vrijdag en zondag. Iedere woensdag in het Twistvlietpark of in het Cultuurhuis in Stadshagen. De lessen duren van 9.00 tot 10.00 uur.

 

Kijk voor meer informatie op de website Bewegen met Jorien of op facebook

Bewegen met Jorien

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen