OM eist dat Mark de G. drie jaar cel in moet voor ‘kruipruimtemoord’ in Zwolle

Eis: 3 jaar cel in 'kruipruimtemoord'
Eis: 3 jaar cel in 'kruipruimtemoord'
Foto: Pixabay

Voor het ernstig verminken van het stoffelijk overschot van een vriend moet de 41-jarige Mark de G. uit Zwolle 3 jaar de cel in, vindt het Openbaar Ministerie (OM). Daarnaast eiste de officier van justitie voor de rechtbank in Zwolle tbs met voorwaarden tegen de verdachte in de zaak die de ‘kruipruimtemoord’ wordt genoemd.

In februari 2018 werd in de kruipruimte van de woning van De G. het zwaar verminkte lichaam van zijn beste vriend Deniz aangetroffen. Volgens De G. wilde Deniz in zijn woning zelfmoord plegen. Deniz vond in de woning een pistool en zette dat tegen zijn hoofd. Bij een poging de zelfmoord te verhinderen, zou het pistool zijn afgegaan.

Fataal schot

Deniz kreeg een fataal schot in zijn hoofd. De G. werd verdacht van het doden van Deniz maar daarvoor is niet genoeg bewijs, zegt de officier van justitie. Wel acht hij bewezen dat de verdachte daarna het lichaam in acht delen zaagde en verborgen hield. Ook wapenbezit is bewezen, vindt het OM. De G. hield het wapen in bewaring voor iemand anders. Het lag verstopt achter een la. Precies op die plek had de bewoner eerder cocaïne verstopt voor Deniz. Mogelijk vond het slachtoffer daarom dit wapen.

Vermissing

De G. besloot het op een vermissing te laten lijken omdat hij bang was dat hij van moord zou worden verdacht. Maar hij had te kleine plastic zakken, zei hij. ,,En toen kwam ik op het idiote idee het lichaam kleiner te maken.” Hij deed dit met een elektrische zaag. Deniz was aanvankelijk negen dagen vermist. De G. hielp de familie zelfs mee met zoeken. ,,Ik ben verscheurd door verdriet”, zei de moeder van Deniz. Op verzoek van de nabestaanden had De G. de rechtszaal korte tijd verlaten terwijl zij haar verhaal deed.

Ongeloofwaardig

De officier van justitie vindt het ongeloofwaardig dat Deniz in het huis van De G. zelfmoord wilde plegen. Maar volgens De G.’s advocaat was Deniz door een mix van coke en pillen zwaar verward die avond.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen