FvD moet het niet van Zwolle hebben: slechts handjevol 'supporters' kwamen opdagen

01 jun , 18:25 Politiek
schermafbeelding 2024 06 01 182210
De FvD-karavaan deed vanmiddag Zwolle aan. De retoriek van de drie politieke kopstukken, Thierry Baudet, Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen, stonden samen met EU-lijsttrekker Ralph Dekker de inmiddels bekende retoriek te propaganderen. De zogenaamde vredeskaravaan trekt deze dagen door het land om stemmen te winnen. Volgens de peilingen krijgt de partij geen zetel. Als Zwolle de graadmeter is dan kan dit wel eens kloppen.
Slecht een handjevol mensen stond te luisteren naar de vier mannen en er was weinig nieuws. De vier mannen komen niet veel verder dan de inmiddels overbekende partijretoriek over de EU, de landelijke politiek en vooral dat iedereen het verkeert doet, behalve de FvD uiteraard. Het moet gezegd dat Baudet en zijn kompanen zeer overtuigd zijn en zeker vasthoudend in het eigen gelijk. De FvD wil de ongecontroleerde migratie aanpakken, de EU uithollen en de strijd tegen, wat men noemt 'de krankzinnige woke-agenda'. De diehard Zwolse FvD'ers vonden waardering in de woorden van de voorman. Maar een groot aantal bezoekers kon toch worden geschaard onder 'nieuwsgierigen' nou de karavaan toch in Zwolle was.
Daar waar de FvD met een karavaan naar Zwolle trok waren op de markt andere partijen aan het folderen. De BBB en Volt, partijen die wel zetels behalen in het EU-parlement volgens de peilingen, waren met veel mensen op pad. Het zijn toevallig twee partijen die aan de twee uitersten staan van het politieke landschap. Als de voorspellingen kloppen dan krijgt BBB één zetel en Volt, als Europese partij, zelfs twee zetels.
schermafbeelding 2024 06 01 182224