Na installatie nieuw college vergadert gemeenteraad over middenhuurwoningen en jeugdhulp

Foto: Gemeente Zwolle

De gemeenteraad debatteert op maandag 30 mei over twee heikele onderwerpen. Het gaat om de middenhuurwoningen en over de jeugdhulp. Op dat moment is ook het coalitieprogramma bekend met de plannen voor de komende vier jaar.

Het is op dit moment zeer moeilijk, of beter gezegd bijna onmogelijk, om aan een woning te komen in Zwolle.  Daarom wil Zwolle inzetten op het vergroten van het betaalbaar aanbod aan woningen in de stad. De verordening middenhuurwoningen is één van de maatregelen die de gemeente neemt. Deze verordening regelt onder andere dat bij nieuwbouwprojecten of transformatie van bestaande gebouwen 10% gebouwd wordt in de categorie middenhuur (huurpijs van minimaal € 763,- en maximaal 907,- per maand). Tijdens dit debat gaat het om de vraag op welke punten de regeling verbeterd kan worden.

Jeugdhulp

Een ander heikel punt is de twee miljoen euro die is overschreden door de grote hulpvraag van jeugdigen.  Tijdens dit debat bespreken de raadsleden welke mogelijkheden zij zien om meer in controle te komen op de uitgaven voor jeugdzorg, om daarmee de controlerende taak van de gemeenteraad op goede wijze uit te kunnen voeren.

Invloed uitoefenen

De uitgebreide agenda en vergaderstukken van de debatrondes op maandag 30 mei zijn te bekijken op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Iedereen kan bij de start van de vergaderingen de gemeenteraad toespreken. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 30 mei 10.00 uur via [email protected]. Inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet ook voor dit tijdstip binnen zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen