CU en GL sturen Arie Slob als verkenner op pad

De coalitievorming gaat beginnen in Zwolle
De coalitievorming gaat beginnen in Zwolle
Foto: Pixabay

Voormalig minister van Onderwijs, Arie Slob, wordt de verkenner voor de ChristenUnie en GroenLinks om een nieuwe coalitie te smeden. En de keuze is groot.

ChristenUnie en GroenLinks in Zwolle gaan gezamenlijk het proces voor de vorming van een nieuwe coalitie in. Het is gebruikelijk dat de grootste partij het voortouw neemt in dit proces. Beide partijen hebben zeven zetels behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week. Omdat beide partijen ook nagenoeg hetzelfde aantal stemmen kregen, trekken ChristenUnie en GroenLinks samen op.

De eerste stap in het proces om tot een coalitie te komen is het duidingsgesprek van woensdagavond. In dit duidingsgesprek gaan alle partijen in de raad in gesprek over de uitslag van de verkiezingen, de opdracht aan de verkenner en het verdere proces. Vervolgens gaat de verkenner aan de slag.

Arie Slob woont sinds de jaren 80 in Zwolle en was onder meer lid van de Zwolse gemeenteraad, lid van de Tweede Kamer en directeur bij het Historisch Centrum Overijssel. Tot begin januari was hij minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen