Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen in Theater De Spiegel

Stemmen voor de gemeenteraad
Stemmen voor de gemeenteraad
Foto: Nieuws.nl

Voor de Zwolse uitslagenavond is iedereen op woensdag 16 maart vanaf 20.30 uur welkom in Theater De Spiegel. Om 21.00 uur schakelt de NOS live naar Zwolle, om 21.15 uur wordt de exitpoll gepresenteerd.

De stembureaus sluiten woensdag 16 maart om 21.00 uur en een half uur eerder begint de verkiezingsavond in de Mateboerzaal van Theater De Spiegel. Marktonderzoeksbureau Ipsos heeft voor de NOS een exitpoll (stembuspeiling) gehouden. Om 21.00 uur schakelt de NOS live naar Zwolle, om 21.15 uur wordt de exitpoll gepresenteerd. Burgemeester Peter Snijders en presentator Boudewijn Koops maken tijdens deze avond de tussentijdse uitslagen bekend. Ook kijken zij terug op de rondgang met de luidspekerauto en het unieke stembureau in de nieuwe kartbaan in de IJsselhallen waar op 16 maart de eerste keer stemmers één heat gratis mogen karten. Daarnaast zijn er korte vraaggesprekken met de lijsttrekkers. Rond middernacht wordt de voorlopige uitslag verwacht.

Officiële uitslag

De officiële uitslag wordt op maandag 21 maart om 10.00 uur vastgesteld door het centraal stembureau tijdens een openbare zitting. Iedereen kan deze zitting bijwonen in het stadhuis of volgen via de livestream op www.zwolle.nl/verkiezingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen