Zwolse SP kiest voor Brammert Geerling als lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen

Brammer Geerling, lijsttrekker SP Zwolle
Foto: Twitter

De Zwolse SP heeft de kandidatenlijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Brammert Geerling gaat de club leiden: ”Met deze lijst zet de SP in op ervaring aangevuld met nieuw talent dat actief is in alle lagen van de samenleving.”

Voormalig raadslid en huidig burgerlid Koen van Baal staat op de tweede plek, gevolgd door het nieuwe talent Kim Ahlers. Zij was eerder betrokken bij de SP hulpdienst en werkzaam op het gebied van werk en inkomen. Op plek vier staat Bob Rosier, initiatiefnemer van acties voor meer afvalbakken in de stad. Shanna Jansen van Jorksveld is bestuurslid met een brede professionele kennis van de zorg. Voormalig afdelingsvoorzitter en onderwijzer Maurits Kersten staat op de zesde plaats, gevolgd door Robert Bos, de drijvende kracht achter de succesvolle acties voor beter busvervoer in Zwolle. Kimberly Lindenhovius vervult een leidende rol in acties van studenten tegen het leenstelsel en voor een hoger minimumloon. Maarten Hulstijn was in het verleden al raadlid en is werkzaam op het gebied van water en klimaatadaptatie. Sabine Spaansen maakt als actief bestuurslid de top 10 compleet. Voormalig Tweede Kamerlid Frank Futselaar is de lijstduwer.

Lijsttrekker Brammert Geerling zegt over ‘zijn’ lijst: “Ik ben trots en vereerd dat ik het vertrouwen heb gekregen de strijd voor een socialer Zwolle te mogen aanvoeren. Er is een belangrijke keus te maken volgend jaar. Blijft de inhoud van je portemonnee bepalen wat je waard bent als mens? Wordt Zwolle een stad voor de rijken waar lagere inkomens de stad worden uitgejaagd? Ik denk dat veel Zwollenaren net als de SP klaar zijn met de kant die het nu opgaat. Met deze toplijst ga ik campagne voeren voor een radicale sociale koers. Voor een stad met veel meer betaalbare woningen, waar huisjesmelkers en beleggers worden aangepakt en we niet onverschillig toekijken hoe stadsgenoten in armoede leven.”

Bert Sluijer die op dit moment raadslid is voor de SP vindt het na zeven jaar genoeg geweest. Hij wil meer tijd besteden aan zijn band, reizen en vrijwilligerswerk. Natuurlijk blijft hij wel actief voor de SP.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen