Patty Wolthof, lijsttrekker PvdA Zwolle, gaat voor groei

Patty Wolthof
Foto: PvdA Zwolle

Zoals verwacht is fractievoorzitter Patty Wolthof gekozen tot ‘voorman’ van de sociaal democraten in Zwolle. Ze was al de aangewezen slagvrouw en kreeg bij de leden de handen op elkaar. Met de nieuwe kandidatenlijst gaat de PvdA voor verjonging.

De tijd dat de PvdA een wat stoffige oude mannenclub was, is wat Wolthof helemaal voorbij en ze is blij met de verjonging in ‘haar club’: “Ik ben enorm trots op onze lijst. We staan allemaal te popelen om aan de slag te gaan met onze campagne. Want er valt op 16 maart echt iets te kiezen.”

En dat kiezen is keihard nodig want het gaat niet goed met Zwolle. Wolthof maakt de keuze om te gaan voor betaalbare woningen in plaats van dure penthouses. Daarvoor zal ze nog de mouwen op moeten stropen om dit voor elkaar te krijgen. Ook kiest ze voor een schone en groene toekomst en goede zorg zonder wachtlijsten en een fatsoenlijk loon voor arbeid. Het zijn ambitieuze plannen om het sociale geluid te laten horen.

Wolthof wil met zoveel mogelijk mensen in gesprek gaan door de straat op te gaan en gesprekken aan de deur te voeren om het sociale en groene verhaal voor het voetlicht te brengen. Dit moet er voor zorgen dat de PvdA weer meer te vertellen krijgt in de raad.

Afdelingsvoorzitter Anneke Speelman: “Met deze deskundige, diverse en vernieuwende lijst gaan we de komende maanden en jaren Zwolle weer rood kleuren, en met een visie die de stad weer van iedereen laat zijn.”

Partij mastodont Jan Slijkhuis komt niet mee terug in de raad. Na twaalf jaar is het volgend jaar maart afgelopen met zijn actieve raadsbetrokkenheid. Wel blijft hij beschikbaar om de toekomstige fractie bij te staan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen