PvdA: betere onderbouwing bouwplannen Zwarte Waterzone, vragen bouwen uiterwaarden onbeantwoord

Jachthaven Holtenbroek
Jachthaven Holtenbroek
Foto: Monique van der Meer

PvdA wil betere onderbouwing bouwplannen de Zwarte Waterzone. ”Veel vragen over bouwen in de uiterwaarden blijven onbeantwoord”, zegt Herman Sieben.

Sieben: ”De afgelopen week heeft het college van B&W van Zwolle een vervolgstap gemaakt in haar plannen voor bouwen in de uiterwaarden van het Zwarte Water. Zij heeft een Stedenbouwkundig Ontwikkelplan ter goedkeuring naar de raad gestuurd. De Partij van de Arbeid heeft veel vragen over dit plan. Ook bewoners van Holtenbroek zijn kritisch. Zij vinden nog steeds dat zij slecht geïnformeerd worden en maken zich ondermeer zorgen over de verkeersoverlast. Wij hebben veel bewoners gesproken over de woonsituatie in Holtenbroek. Er leven veel vragen. ”

De PvdA staat nog steeds op het standpunt dat er niet gebouwd moet worden. Mede gezien de overstromingen in Limburg, het IPCC-rapport, het rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties, en de vele vragen die het Stedenbouwkundig Ontwikkelplan. Ook vindt zij de plannen in tegenstelling met de inhoud van de Omgevingsvisie Ruimte voor de rivier.

Sieben: ”Sinds de overstromingen in het rivierengebied in 1995 hebben overheden en waterschappen afgesproken om niet meer in de uiterwaarden te gaan bouwen. Er is sinds die tijd een gigantisch bedrag geïnvesteerd in maatregelen rond ruimte voor de rivier. Het beleid van Rijkswaterstaat is zelfs zo streng dat wilgenbosjes in de Schellerwaarden bij Zwolle afgelopen jaar gekapt moesten worden. Meerdere hoogleraren van verschillende universiteiten benadrukken nu, na de overstromingen in Limburg en het uitkomen van het IPCC-rapport, nogmaals dit uitgangspunt. Niet bouwen in de uiterwaarden, dus.”

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen