Nelleke Vedelaar gedeputeerde in Drenthe

Nelleke Vedelaar
Nelleke Vedelaar
Foto: PvdA Zwolle

Nelleke Vedelaar heeft een nieuwe baan. Ze wordt gedeputeerde in Drenthe. Na haar avontuur als voorzitter van de PvdA en haar wethouderschap in Zwolle gaat ze nu in Drenthe aan de slag. Ze volgt Cees Bijl op die op 1 december stopt.

Nelleke Vedelaar woont inmiddels in Holtherne, net over de grens van Drenthe en ze was beschikbaar na dat ze is gestopt als voorzitter bij de PvdA en de dramatisch verlopen verkiezingen van maart. Daarvoor was ze zeven jaar wethouder in Zwolle. In Vedelaar klopt een Drents hart omdat ze in Assen is geboren. PvdA Drenthe heeft de heilige overtuiging dat Nelleke Vedelaar de taken van Cees Bijl met verve kan en zal overnemen. Ze maakt gemakkelijk contact met mensen en zal zich snel een plek in Drenthe weten te veroveren.

PvdA-statenfractievoorzitter Hendrikus Loof is enthousiast over de voordracht: ‘Nelleke is zeer gemotiveerd om aan deze klus te beginnen en is betrokken bij de vraagstukken van Drenthe. Ze kan met haar uitstraling een waardevolle aanvulling vormen op het huidige College van Gedeputeerde Staten. Ze voegt daar, naast haar bestuurlijke kwaliteiten, dynamiek en kleur aan toe.‘

De opvolging van Cees Bijl is na de zomerperiode door de Statenfractie opgepakt en een kleine commissie voerde met meerdere kandidaten gesprekken. De voordracht van Nelleke Vedelaar moet formeel nog bekrachtigd worden door Provinciale Staten van Drenthe. Dit gebeurt naar verwachting in een extra vergadering op 1 december.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen