Zwolse raad debatteert over winkeltijden

Winkels op zondag open
Foto: eigen foto

ZWOLLE – De gemeenteraad gaat vanavond om 19.30 uur in debat over de winkeltijden. Het debat is live te volgen in de raadszaal of online.

In het nieuwe coalitieakkoord is een heroriƫntatie van de openstelling van winkels aangekondigd om de kwaliteit van beleving van de binnenstad te bevorderen. Branchevereniging CityCentrum heeft hiervoor een voorstel ingediend dat gedragen wordt door een meerderheid van de ondernemers. Dit voorstel betekent concreet dat ondernemers zelf mogen bepalen wanneer men open en dicht wil zijn. Daarnaast wordt gewerkt aan een gezamenlijk programma voor de binnenstad, door een combinatie te vinden met activiteiten/evenementen en cultuur.

Zondagsopenstelling

Om het voorstel te kunnen uitvoeren, is een wijziging van de winkeltijdenverordening nodig, zodat geen sprake meer is van regulering in aantallen en openingstijden. Er wordt een plan ontwikkeld om de zondagsopenstelling te maken tot een aansprekende mix van cultuur, horeca en winkelen waarbij recht gedaan wordt aan de zondagsbeleving. Na het debat neemt de gemeenteraad op 9 juli een definitief besluit.

De agenda en link en live uitzending.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden