Swollwacht, SP en GL willen spoeddebat zorggelden Zwolse raad

Er is voor vrijdag een spoeddebat aangevraagd over de zorggelden
Er is voor vrijdag een spoeddebat aangevraagd over de zorggelden
Foto: Gemeente Zwolle

ZWOLLE – Swollwacht, Groen-Links en SP willen een spoeddebat over de overschrijdingen van de Zwolse zorggelden. Er is een overschrijding van zes miljoen euro. Ed Anker en Eefke Meijerink mogen tekst en uitleg geven hierover. Het debat begint om 20.00 uur.

Nog vlak voor de verkiezingen een spoeddebat over de overschrijding van de zorggelden van maar liefst zes miljoen euro, de oppositiepartijen Swollwacht, Groen-Links en de SP hebben hierom gevraagd. Men wil weten hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen, maar ook hoe het college van B en W denkt deze uitgaven glad te strijken. De debatvraag is hard, keihard te noemen. De partijen willen weten of het college nog wel ‘in control’ is op het gebied van de gemeentelijke zorginkomsten en -uitgaven. Ook moet een antwoord komen op de vraag of de maatregelen die het college wil nemen om de zorggelden in balans te houden impulsief zijn genomen zonder grondige analyse en of de maatregelen niet leiden tot ongewenste, nadelige maatschappelijke gevolgen voor cliënten als zorgverleners.

Zorgkosten

Het college van B en W kondigde aan in april te komen met maatregelen om de overschrijding van zes miljoen euro beter in de pas te laten komen met de inkomsten. Eind vorig jaar bleek uit de voorlopige jaarcijfers dat er een onverwacht sterke toestroom is geweest naar laagdrempige ondersteuning. Er zal moeten worden gekeken waar dit vandaan komt en hoe dit gefinancierd kan gaan worden.

Demissionair

Het college van B en W wordt na volgende week demissionair waardoor het geen ingrijpende beslissingen neemt en alleen lopende zaken behandeld. Na de verkiezingen van volgende week woensdag wordt een nieuw college gevormd door de partijen die een coalitie gaan sluiten.

Lees meer

Zorgtekort gemeente Zwolle

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen