Zoektocht naar verdwenen 35-jarige Drontenaar Marc Jaskulski

Marc Jaskulski
Marc Jaskulski
Foto: Politie

De 36-jarige Marc Jaskulskii is sinds maandag, 15 april vermist uit Dronten. Hij is het laatst gezien op de Langstraat in Dronten rond 14.15 uur.  Ook is naar hem gezocht op zijn werk in Zwolle. Na meerdere zoekacties is hij nog altijd niet gevonden.

Marc Jaskulski werd die maandag rond 14:15 uur aan de Langstraat in Dronten voor het laatst gezien. Hij zou op de fiets vanuit zijn huis aan de Lancasterdreef zijn vertrokken

Zoekactie

De eerste paar dagen na de vermissing is er een zoekactie geweest in het bosgebied Roggebotzand bij Dronten. Daar werd voor het laatst een signaal van zijn telefoon opgepikt door een telefoonmast. Er is door de politie gezocht en ook verschillende keren door meerdere zoekteams. Ook is er gezocht met politieboten. Het gaat om meren, tochten en kanalen waar fietspaden langslopen, in de hele gemeente. Ook is er een passantenonderzoek gedaan in het bos van Dronten. Verder was het ook mogelijk dat hij richting Kampen was. Hier werkt hij. Net als in Zwolle. Ook hier hebben we zonder resultaat gezocht.

Signalement Marc

Marc heeft een lengte van 1.85 cm en een lichte huidskleur. Hij heeft een kleine bril en twee gehoorapparaten. Hij droeg op de dag van zijn vermissing een groene jas, een grijze joggingbroek en bruine schoenen. Hij verplaatst zich mogelijk op een bruin/grijze Gazelle fiets.

Scenario’s

De politie gaat uit van meerdere scenario’s. Marc zou onwel geworden kunnen zijn door het gebrek aan medicatie. De familie van Marc maakt zich daarom ernstige zorgen. Marc is nierpatiënt waarbij hij afhankelijk is van medicijnen. Hij heeft deze echt nodig. Een andere mogelijkheid is dat hij een ongeval heeft gehad. En ook een misdrijf wordt niet uitgesloten.

De laatste dagen in kaart

Sinds Marc als vermist is opgegeven is de recherche druk met het onderzoek. Uit dit onderzoek komt naar voren dat Marc vermoedelijk actief was in de LHBTI-gemeenschap. Zo bezocht hij vermoedelijk mannen-ontmoetings-plekken en was hij actief op verschillende datingsites. Hij had mogelijk kort voor zijn verdwijning een afspraak via de dating-app Grindr. Er is verder niet veel bekend over dit gedeelte van het leven van Marc. De recherche wil hier graag meer over weten. Met wie ging Marc om? Met wie had hij die afspraak. Heeft iemand hem nog gezien in de laatste dagen voor zijn vermissing? Alle informatie is welkom om de laatste dagen voor de vermissing in kaart te brengen.

Roze in Blauw

Wanneer mensen het lastig vindt om naar de politie te stappen, overweeg dan om contact te zoeken met de collega’s van Roze in Blauw. Roze in Blauw is het landelijk netwerk van de politie. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI+) die het lastig vinden hun verhaal te doen, kunnen ook hier terecht. Wie iemand van Roze in Blauw wil spreken kan dat doen via  088-1691234 of via [email protected].

Marc Jaskulski (36) sinds half april onvindbaar – Opsporing Verzocht (avrotros.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen